Gebze Kadın Platformu: Neden katilleri değil de şiddete tepki gösteren kadınları engelliyorsunuz?
Gebze Kadın Platformu, Darıca’da gençlerin kadın cinayetlerine karşı yapmak istedikleri yürüyüşün engellenmesine tepki göstermek için Darıca'da yürüyüş gerçekleştirdi.

Gebze Kadın Platformu, Darıca’da gençlerin kadın cinayetlerine karşı yapmak istedikleri yürüyüşün engellenmesine, bir lisede kadın cinayetlerine karşı kurdele takan bir öğrencinin okul müdürü tarafından hedef gösterilip ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet edilmesine karşı eylem yaptı. Gebze Kadın Platformu adına Sosyal-İş’ten Dilesen Karataş ve Eğitim Sen Kadın Sekreteri Alev Çalımbay basın açıklamasını yaptı.

Millilik ve yerlilik çerçevesinde dini referanslarla tanımlanan Türkiye Yüzyılı’nda kadınlara, biat etmeyen kimseye yaşam hakkı tanınmadığına dikkat çekilen açıklamada “Kadın demeye dahi korkan iktidar fıtrat tartışmalarını ileri taşıyarak kadının yerine ‘kutsal aile’yi ikame ediyor. Kadınlara aile dışında bir yer tanımlanmaması ve beraberinde gelen kadını, çocuğu değil aileyi koruma anlayışı, peşi sıra gelen boşanmanın zorlaştırılmasına yönelik düzenlemeler, nafaka hakkı tartışmaları, yine bunlardan bağımsız olmayan cezasızlık politikaları toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştiriyor. Bu haliyle hâlihazırdaki politikaların her biri, tüm kurumsal yapılar kadının varlığına tehdit.   Adalete erişemiyoruz, şiddete uğradığımızda yaptığımız başvurular dikkate alınmıyor” ifadeleri kullanıldı.


‘KADINLARI DEĞİL KATİLLERİ ENGELLEYİN’

Darıca’da geçen hafta yapılmak istenen yürüyüşün engellenmesine dair açıklamada “Geçen hafta Darıca’da genç kadınların yapmak istediği yürüyüş engellenmiş, öğrenciler ablukaya alınmış, sözlü tacize ve tehdide maruz kalmıştır. Buradan valiliğe kaymakamlığa, kolluk kuvvetlerine soruyoruz. Şiddete, kadın cinayetlerine karşı ‘yaşamak istiyoruz’ diyen kadınları niçin engelliyorsunuz? Kadınlara, çocuklara yönelik suçlar işlenirken neredesiniz? Gebze, Darıca ve Çayırova bölgesinde kaç kadın ve kız çocuğu kurumunuza şiddetle ilgili başvurdu? Kaç başvuruda gereği yapıldı? Sizin göreviniz kadınları değil katilleri engellemektir! Biz kadınlar şiddet, şiddeti meşrulaştıran yasalar ve politikalar karşısında birbirimizi bırakmayacağız! Birbirimizden ve hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz!” ifadeleri yer aldı.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yaşadığımız kabusu örgütlülüğümüzle bitirelim!

‘Mahallemizde, okulumuzda, iş yerimizde bizimle aynı kabusu görenlerle birleşmek ve bu kabusu da bu...

Yargının hızı faillere değil Dilrubalara

Hülya Şellavcı’nın katiline zorlama hapsi kararını Hülya’nın ölümünden 4 gün sonrasında çıkaran yarg...

Bütçeden payımızı patrondan hakkımızı istiyoruz

2024 yılı bütçesinde patronlara destek için bütçeden 376,5 milyar lira kaynak ayrıldı. Bu rakama İşs...