Nurcan Arslan davasında heyet değişti, dava ertelendi
Küçükçekmece’de 2016 yılında Nurcan Arslan’ı katleden Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı dava, bu kez de mahkeme heyetinin değişimi nedeniyle ertelendi.

İstanbul Küçükçekmece’de 2016 yılında Nurcan Arslan’ı katleden Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı davanın duruşması Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tarafların avukatları, Nurcan Arslan’ın yakınları, kadın örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı. 

ADLİYE ÖNÜNDEN SESLENDİLER

Duruşma öncesi kadınlar adliye önünde açıklama yaptı. “Dün Özgecan bugün Nurcan, yarın hangi can…” pankartının taşındığı basın açıklamasında söz alan Züleyha Gülüm ve Kadın Meclisi üyesi Aşkın Koç, mahkemelere sorumluluğunu hatırlatarak, kadınlar için adalet sağlanması yönünde çağrıda bulundu.

İDDİA MAKAMI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşmada iddia makamı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, “Abdullah Melih Barış’ın sübut bulunan tasarlayarak kasten öldürme suçundan hal ve eylemlerine uyan TCK’nin 82/1a,62,53,63 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin hükümle birlikte devamı” istendi.

Mütalaanın ardından söz verilen müşteki avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı gelecek celse yazılı ve sözlü beyanda bulunacaklarını belirterek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı ise esasa ilişkin savunmalarını sunmak üzere süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, “katılan ve sanık vekillerine esasa ilişkin savunmalarını yapmak üzere gelecek celseye dek süre verilmesine, tanıklar Sedat Uzun ve Banu Erdoğan’ın yeniden zorla getirmelerine, sanık Abdullah Melih Barış’ın tutukluluk halinin devamına” karar vererek bir sonraki duruşmayı 4 Aralık’a erteledi.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Küçükçekmece’de 30 Ocak 2016 tarihinde Abdullah Melih Barış, Nurcan Arslan’ı ateşli silahla vurarak katletmişti. Olay sonrası gözaltına alınıp tutuklanan fail, Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. 12 Nisan 2018 tarihinde davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti “tasarlayarak öldürme” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verip, “iyi hal” indirimi ile cezayı müebbet hapse çevirdi. Yerel mahkemenin kararının ardından sanık ve müşteki avukatları dosyayı Yargıtaya taşıdı.
YARGITAY SANIK LEHİNE KARARI BOZMUŞTU

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, “sanığın öldürme kararını ne zaman aldığının anlaşılamadığını ve bu durumun sanık lehine yorumlanması gerektiği”ni savunarak kararın bozulmasına karar verdi. Bozma kararının ardından davanın 7 Ocak’ta 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmesi kararlaştırıldı.


İlgili haberler
GÜNÜN KAMPANYASI: Nurcan Arslan'ın ismi öldürüldüğ...

30 Ocak 2016 tarihinde Abdullah Melih Barış’ın arkadaşlık teklifini reddettiği için öldürülen Nurcan...

Nurcan Arslan’ın katiline indirim!

Nurcan Arslan’ın katili Abdullah Melih Barış’ı tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış...

11 kurşunla öldürülen Nurcan Arslan’ın katiline iy...

Nurcan Aslan’ı katleden Abdullah Melih Barış’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme he...