Nurcan Arslan’ın katiline indirim!
Nurcan Arslan’ın katili Abdullah Melih Barış’ı tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, cezayı müebbet hapis cezasına indirdi!

Tokat Almus’taki Kurtuluş Mahallesi’nin muhtarı Abdullah Melih Barış, 30 Ocak 2016’da İstanbul’a gelerek kendisinden ayrılmak isteyen Nurcan Arslan’ı öldürmüştü. Nurcan’ın katili Barış, Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandı.

Görülen son duruşmada son sözü sorulan sanık “Ben etrafı tarafından sevilen ve oy almış bir muhtarım. Nurcan’ın üzerime çok gelmesi hakaret ve tehditler savurması üzerine kendimi kaybettim. Çok pişmanım” dedi.

Yargılama sonunda sanığı tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın duruşmadaki hali ve hapis cezasının geleceği üzerindeki etkisini dikkate alarak cezayı müebbet hapis cezasına indirdi. Mahkeme, ruhsatsız silah taşıma suçundan da sanığa 1 yıl 8 ay hapis ve bin TL adli para cezası verdi.

Arslan’ın ailesi sanığa uygulanan iyi hal indirimini kabul etmeyerek karara itiraz etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi sanığın maktul ile aralarında çıkan tartışma sırasında maktulün kendisiyle gelmek istememesi üzerine maktule anlık gelişen kast ile ateş ettiğini belirtti. Olayda sanığın öldürme kararını ne zaman aldığının ve belli bir hazırlıkla eylemlerini gerçekleştirdiğinin kesin olarak saptanamadığı, oluşan şüpheli durumun sanığın lehine yorumlanması gerektiği, bu nedenle sanığın kasten öldürme suçundan cezalandırılması gerektiği gözetilmeden yanılgılı ve yetersiz gerekçeyle hüküm kurulduğu belirtilerek bozma kararı verildi.

Kaynak: Hürriyet

İlgili haberler
11 kurşunla öldürülen Nurcan Arslan’ın katiline iy...

Nurcan Aslan’ı katleden Abdullah Melih Barış’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme he...

Kocaeli Barosu kadın cinayetiyle ilgili açıklama y...

3 ay önce boşandığı Kerem Tuğral tarafından öldürülen Ayşe Acar için Kocaeli Barosu Kadın Hakları Me...

Nurcan Arslan cinayeti davası öncesi dayanışma çağ...

Küçükçekmece’de 2016 yılında öldürülen Nurcan Arslan’ın katiline verilen müebbet hapis cezası bozuld...