Nurcan Arslan davası| Mahkeme kararında direndi, sanığa müebbet hapis cezası verildi
11 kurşunla Nurcan Arslan’ı katleden Abdullah Melih Barış lehine verilen kararlara karşı kadınlar dava öncesi adliye önünden seslendi: 'Hiçbir uzatma bizi bu davayı sahiplenmekten alıkoyamaz!'

2016'da Nurcan Arslan’ı silahla vurarak öldüren Abdullah Melih Barış’ın yargılanmasına bugün Bakırköy Adliyesinde devam ediliyor. Dava öncesi adliye önünde açıklama yapan kadınlar, Nurcan Arslan için bir kez daha “adalet” diye seslendi.

İYİ HAL İNDİRİMLERİ, SANIK LEHİNE KARARLAR...

İstanbul Küçükçekmece’de 30 Ocak 2016 tarihinde Abdullah Melih Barış, Nurcan Arslan’ı ateşli silahla vurarak katletmişti. Olay sonrası gözaltına alınıp tutuklanan fail, Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmıştı. 12 Nisan 2018 tarihinde davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti “tasarlayarak öldürme” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verip, “iyi hal” indirimi ile cezayı müebbet hapse çevirmişti. Yerel mahkemenin kararının ardından sanık ve müşteki avukatları dosyayı Yargıtaya taşımıştı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi sanık lehine kararı bozarak, “sanığın öldürme kararını ne zaman aldığının anlaşılamadığını ve bu durumun sanık lehine yorumlanması gerektiği”ni savunması yaptı. Bozma kararının ardından dava yeniden görülüyor…

6 yıldır Nurcan Arslan için adaletin sağlanmamasına tepki gösteren kadınlar, dava öncesi adliye önünde yaptıkları açıklamada, “Nurcan Arslan’ın adaletini arıyoruz. Süreç adaletsizliklerle dolu. Hiçbir uzatma bizi Nurcan Arslan davasını sahiplenmekten geri tutmayacak.11 kurşunla öldürülen Nurcan Arslan’ın katiline indirim üzerine indirim verildi. Nurcan Arslan davasında cezanın müebbet hapis olarak kalması için sesimizi duyurmalıyız! Nurcan için, katledilen tüm kadınlar için adalet” diye seslendi.

MAHKEME MÜEBBET KARARINDA DİRENDİ

Yeniden görülen duruşmada, Arslan ailesinin Avukatı Sezin Uçar, Yargıtay’ın kararı bozma gerekçelerini reddettiklerini söyleyerek, “Suçun tasarlayarak işlendiği çok açık, Yargıtay ikinci bozma ilamında hiçbir gerekçe göstermeden bozma kararı vermiştir. Ancak dosyadaki deliller bir bütün olarak değerlendirildiğinde suçun tasarlanarak işlendiği açıktır. Sanığın üzerinde silahla İstanbul iline gelmiş olması ve maktül ile buluşup kendi üzerinde silah taşımış olması dahi tasarlamanın varlığı için bizce yeterlidir” dedi.

Avukat Filiz Aydın ise hal tavır ve savunmalarına bakıldığında olay sebebiyle sanığın pişman olmadığını söyleyerek, “Kastla gelişen bir olayda 11 kurşun sıkılmayacağı görüşündeyiz. Sanık eylemini tasarlayarak gerçekleştirmiştir. Yargıtay bozma ilamı hukuki gerekçelerden yoksundur. İndirim şartları da oluşmamaktadır” diyerek mahkemenin önceki kararda de vermesini talep etti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tasarlayarak kasten öldürme suçunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacak olması gibi hususları dikkate alarak sanığın tutukluluk halinin hükmüne, önceki müebbet hapis cezası kararının uygulanmasına karar verdi. 

İYİ HAL İNDİRİMİ İÇİN TEMYİZE BAŞVURULACAK

Dava sonrası açıklama yapan avukatlar, "Tasarlayarak öldürme yönünde karar verildi, ancak mahkeme başkanının karşı oyuyla verildi bu karar. İyi hal indirimi de yine yapılmış oldu. Süreç devam ediyor. Dosya Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gelecek ve orada karar verilecek. Biz de iyi hal indirimine karşı temyize başvuracağız. Nurcan Arslan ne ilk ne de son kadın böyle aramızdan ayrılan. Bizler Nurcan Arslan gibi bütün kadınlar için mücadeleye devam edeceğiz. Bu dosyanda da sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Fotoğraf/Video: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Nurcan için adalet 6 yıldır gelmiyor!

Küçükçekmece Atakent’te 6 yıl önce öldürülen Nurcan Arslan için öldürüldüğü yerde kadınlar basın açı...

11 kurşunla öldürülen Nurcan Arslan’ın katiline iy...

Nurcan Aslan’ı katleden Abdullah Melih Barış’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme he...

Nurcan Arslan davasında heyet değişti, dava ertele...

Küçükçekmece’de 2016 yılında Nurcan Arslan’ı katleden Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı dava, bu...