Namme Öztürk tahliye edilmedi
Ayrıldıktan sonra dahi kendisine işkence uygulayan Kazım Aydemir’i öldüren Namme Öztürk yedinci duruşmada da tahliye edilmedi. Dava, 3 Temmuz’a ertelendi.

İstanbul Tuzla’da Temmuz 2016’da kendisine şiddet uygulayan ve ölümle tehdit eden Kazım Aydemir’i öldüren Namme Öztürk’ün “kasten öldürme” suçlamasıyla yargılandığı davanın yedinci duruşması Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
Duruşmada ilk olarak Kazım Aydemir’in ailesi konuştu. Aydemir’in annesi, Namme’nin Aydemir’i tek başına öldürdüğüne inanmadığını belirtti.

NAMME ÖZTÜRK MEŞRU MÜDAFAA HAKKINI KULLANDI
Daha sonra söz alan Namme Öztürk’ün avukatı Zeynep İnce Gürhan, Öztürk’ün sistematik işkenceye maruz bırakıldığını, olayın yaşandığı gün de duygusal şiddete maruz bırakıldığını söyledi. Gürhan, “Namme meşru müdafaa hakkını kullanmıştır. Bakımına muhtaç çocukları var. Derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

Öztürk de, “İki yıldır cezaevindeyim. Bugün artık tahliye edilmeyi istiyorum. Çocuklarımın bana ihtiyacı var. Karşı taraf velayet davası açtı. Ben öldürme amacı ile vurmadım. Öldürmeyi isteseydim evli olduğumuz zamanlarda bunu yapardım. Bana o gün cinsel tacizde bulunmadı, geçmiş dönemlerde bulundu. Teknoloji ileri seviyededir. Bunlar açığa çıkar” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı’ndan beklenen raporun sorulmasına, raporun ve dosyanın iadesinin istenmesine ve Öztgürk’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 3 Temmuz’a erteledi. Mahkeme, Öztürk’ün tutukluluk incelemesinin de 12 Haziran’da yapılacağını duyurdu.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
‘Ben öldürmeseydim, o öldürecekti’

Kendisine silah doğrultarak öldürmeye çalışan eski kocasını ölmemek için öldüren Namme Öztürk’ün yar...

Namme tahliye edilmedi

Kendisine silah doğrultarak öldürmeye çalışan eski kocasını ölmemek için öldüren Namme Öztürk’ün yar...

Şiddet gördüğü eski eşini öldüren Namme ‘Cezaevind...

Kendisine öldürmeye çalışan eski eşini öldüren Namme Öztürk’ün davasında tahliye çıkmadı. Namme, ‘Ço...