‘Ben öldürmeseydim, o öldürecekti’
Kendisine silah doğrultarak öldürmeye çalışan eski kocasını ölmemek için öldüren Namme Öztürk’ün yargılandığı davaya devam edildi.

Boşandığı eşi Kazım Aydemir’i öldüren Namme Öztürk’ün yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü. Tanıkların dinlendiği davada Namme Öztürk, kendisini korumak için Kazım Aydemir’i öldürdüğünü söyledi ve tahliyesini istedi.

Temmuz 2016’da İstanbul Tuzla’da boşandığı eşi Kazım Aydemir’i 55 yerinden bıçaklayarak öldüren Namme Öztürk, Aydemir’in evliliği boyunca kendisine şiddet uyguladığını, tecavüz ettiğini ve boşandıktan sonra da tecavüz etmeye devam ettiğini dile getirdi. Bir çocuk annesi Öztürk, kocasının evliliği boyunca sürekli kendisini aldattığını, bu sebeple boşandığını, ancak bir çocukları olduğu için Aydemir’in çocuğu görme bahanesiyle sürekli eve geldiğini söyledi.

Öztürk, olay günü Kazım Aydemir’in eve geldiğini, kendisine silah doğrultarak öldürmekle tehdit ettiğini, buna karşın Öztürk’ün kendisini korumak için Aydemir’i öldürmek zorunda kaldığını, cinayeti tasarlamadığını söyledi.

Namme Öztürk’ün avukatları da “Maktul ölmeseydi müvekkil ölecekti, maktulün saldırısı tamamen meşru müdafaa kapsamında, sanığın kendisine yönelik saldırıyı bertaraf etmek için yaptığı bir eylemdir” diyerek tahliye talep etti.

Mahkeme Namme Öztürk’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 25 Ocak 2018 saat 13.15’e erteledi.

İlgili haberler
Nevin Yıldırım neden sustu?

“Tanıklar konuştukça buruk bir tebessümle, çaresizce gülümsemeyle cevap verdi iddialara Nevin.” Yarg...

Canına tak eden kadınlar şiddeti anlatıyor

Öldüren kadınlar neden katil olmuş derseniz, ölen kadınların yaşadıklarından hiç de farklı değil! Ga...

GÜNÜN RAKAMI: Türkiye “ölü kadınlar ülkesi”

Kadın cinayetlerinin yüzde 80’i silahlarla işleniyor. Silahla işlenen suçların neredeyse yüzde 95’i...