Murat Kaya’nın tecavüzüne maruz kalan Ç. Y.’nin avukatı: Adalet istiyoruz!
Murat Kaya’nın cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihar eden ve yüzde 99.9 engelli kalan Ç.Y.’nin avukatı: ‘Ç.Y. adalet istiyor, mahkemeye gidelim dendiğinde ayağını kıpırdatan videoları var.’

Antalya Döşemealtı’nda iş yerinden çıkarak taksi durağına gitmek için aracına bindiği Murat Kaya tarafından cinsel saldırıya uğrayan Ç. Y’nin avukatı Bilgenur Yalçın ile konuştuk. Olayın 2019 yılında olmasına rağmen sanık Murat Kaya’nın bir kere bile olsun tutuklanmadığını söyleyen Avukat Yalçın, “Korona nedeniyle ilk mahkemede duruşma ertelendi. Sonraki celse mahkeme karantinaya alındı. Yine duruşma ertelendi. Sıradaki celseden birkaç gün önce Ç. Y. intihar etti. Ç.Y. bu dönem psikoterapiye gidiyordu ancak yoğun baskılar ve susmayan telefonları nedeniyle hat değiştirdi. Yine de kendisine yöneltilen baskı dolu aramalar son bulmadı” diyerek Ç.Y.’nin maruz kaldığı baskıları anlattı. 

Antalya Aile ve Çalışma İl Müdürlüğünün ise olay basına yansıyınca davaya dahil olduğunu aktaran Yalçın, “Ç. adalete inanıyor olmalı ki yaşam mücadelesini bırakmadı. Mahkemeye gidelim dendiğinde ayağını kıpırdatan videoları var” diyerek söyleyemese de Ç.Y.’nin adalet istediğini hissettiklerini belirtti.

KAMUOYU BASKISI SÜRMELİ!

Adalet sağlansa bile, bu gecikmiş adalete ne kadar ‘adalet’ diyebileceğiz ise meçhul, sanık 3. celseye de özel hastaneden alınmış bir kovid raporu nedeniyle gelmemişti. Tüm dava süresince avukatı aracılığıyla aileye ve Ç.Y’e tehditleri sürdü, Ç. Y. intihar girişiminden sonra yüzde 99,9 engelli kaldı, bakımı evde sürüyor, kızının da bu süreçte psikolojisinin yıprandığını öğreniyoruz ve de ayrıca ŞÖNİM’e başvuru yapıldığını.

Sosyal medyada tepkiler ve Ç.Y. için adalet çağrısı çoğaldı ancak bu 1 yıl boyunca süren bir adalet mücadelesi de vardı bu hikâyenin ardında… “Bu bir yıl sessiz geçmedi. Biz kamuoyu baskısı olmadan da bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyorduk ancak şahsın güçlü bağlantıları ve dolaylı olarak baskı altında tutması nedeniyle son celse yine yalan beyan vermesi ve mahkeme koridorundaki tahrikler üzerine aile de basına haber verilmesini istedi.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Davul zurnayla tecavüzcü karşılayan ‘toplum’ mu?

Bütün bu vahşi şiddet olayları ve devlet eliyle yaratılan meşruiyet kadınlara kamusal, toplumsal ala...

İranlı Z.N.’ye tecavüz eden faillerin davası ertel...

Kurubaş Geri Gönderme Merkezinde İranlı Z.N.’ye tecavüz eden güvenlik görevlileri hakkında açılan da...

Ç.Y cinsel saldırıya uğradı, intihara teşebbüs edi...

Ç.Y. iş çıkışı taksi durağına gitmek için Murat K.’nin aracına bindi. Alıkonulan, tecavüze maruz kal...