Munzur Üniversitesindeki taciz iddiası: Bu şahıs kimlere güvenerek bu kadar açık suç işlemekte?
Munzur Üniversitesindeki taciz iddialarına dair açıklama yapıldı: Geçmişte de taciz iddiasıyla okuldan uzaklaştırılmıştı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden bir akademisyen hakkında, derslerine girdiği kadın öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla öğrenciler tarafından Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Dersim Kadın Platformu duruma dair Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Açıklamada kadın platformu adına konuşan Bişeng Aşula adı geçen akademisyenin daha önce başka bir taciz olayına karıştığı için gözden uzaklaştırıldığını ve yaklaşık 2 yıl boyunca üniversiteye uğramadan ya da arada bir uğrayarak maaş almaya devam ettiğini iddia etti.

'MESAJ ATARAK TACİZ ETTİ'

Aşula, akademisyen statüsünü kullanan şahsın sadece kendisinden şikayetçi olan öğrencileri değil, derslerine girdiği kadın öğrencilerin neredeyse tamamını mesaj atarak taciz ettiğinin platforma ulaşan bilgiler arasında olduğunu söyleyerek "Yine bu şahsın geçtiğimiz yıllarda tarafına yönlendirilen taciz iddiası sebebiyle iki yıl süreyle görevinden alındığını da herkese açık yazılı basın kaynaklarından öğrenmiş bulunuyoruz." dedi.

'KİME VEYA KİMLERE GÜVENMEKTEDİR'

Taciz iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan bu sözde akademisyenin tekrar öğrencilerini taciz edebilme cüretini gösterebilmesinin düşündürücü olduğunu söyleyen Aşula "Bu şahıs kime veya kimlere güvenerek bu kadar açıkça suç işlemektedir?" dedi.

'TESADÜFTEN ÇOK DAHA FAZLASIDIR'

Kadına yönelik her türlü şiddetin, kadınların cinsel dokunulmazlığına karşı işlenen suçların cezasızlık zırhıyla korunduğu sürece taciz iddialarının sonunun gelmesinin olanaklı olmadığına vurgu yapan Aşula "Munzur Üniversitesinde daha önce de isimleri taciz iddialarıyla anılan şahıslar oldu fakat bu şahıslar hakkında dikkate değer bir tedbir alınmadı. Bu durum tacizcilere güç verdiği gibi mağdurların da cesaretinin kırılmasına sebep oldu. Munzur Üniversitesi idarecileri ve akademisyenleri hakkında, özellikle çocuk gelişimi bölümünde neden bu kadar fazla cinsel taciz iddiası gündeme gelmektedir. Biliyoruz ki bu bir tesadüfen çok daha fazlasıdır." denildi.

'ÖĞRENCİLER TACİZE UĞRADIKLARINI SÖYLEYEREK HAREKETE GEÇTİ'

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünde öğrenciyken kaybolan Gülistan Doku’dan 2 buçuk yıldır haber alınamadığını da hatırlatan açıklamada "Birkaç gün önce Munzur Üniversitesi Edebiyat Bölümünde pek çok öğrencinin bölüm hocaları tarafından tacize uğradıklarını söyleyerek harekete geçti" dedi.

'REKTÖRLÜK BİRİNCİ ELDEN SORUMLUDUR'

Bilim yuvası olması, öğrencileri hayata hazırlayan güvenilir bir kurum olması gerekirken Munzur Üniversitesi hakkında her geçen gün daha fazla, daha çirkin, daha ciddi iddiaların gündeme geldiğini söyleyen Aşula "Bu gidişata rektörlüğün birinci elden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira rektörlük üniversitenin birinci elden idari sorumlusudur, bu iddialar hakkında disiplin soruşturmaları yürütmek ve gerekli tedbirleri almak bizzat rektörlüğün sorumluluğundadır." dedi.

'HUKUKİ SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ'

Aşula, bu kentte yaşayan kadınlar olarak, genç kadınlara eğitim ve bilim kurumlarında tacize maruz bırakıldığına dair iddiaların her zaman takipçisi olacaklarını söyleyerek "Üniversiteli kızkardeşlerimiz yalnız değiller. Kız kardeşlerimize sesleniyoruz, tacize uğramak sizin suçunuz değil, çok çeşitli kaygılarınız olduğunu anlıyoruz, ancak hem hukuk mücadelenizde hem de sizden sonra gelecek kız kardeşlerinizi bu suçlara maruz kalmaktan koruyacak olan kadın mücadelenizde yanınızdayız. Munzur Üniversitesinde olanları ve başlatılan hukuki süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Dersim Kadın Platofmru: Munzur Üniversitesindeki t...

Munzur Üniversitesindeki taciz iddialarına ilişkin Dersim Kadın Platformu açıklama yaptı.

Munzur Üniversitesi öğrencileri yoksulluk ve taciz...

Barınma sağlanmayıp sokağa terk edilen Munzur Üniversitesi öğrencileri, güvencesizliğe ve eğitim hak...

Munzur Üniversitesinde yurttan çıkarılan öğrencile...

Tunceli Kız Öğrenci Yurdunda misafir olarak kalan öğrenciler yurda asil yerleşen diğer öğrencilerin...