Dersim Kadın Platofmru: Munzur Üniversitesindeki taciz iddiaları aydınlatılsın
Munzur Üniversitesindeki taciz iddialarına ilişkin Dersim Kadın Platformu açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde  Munzur Üniversitesinde görevli memur hakkında taciz iddiaları gündeme gelmişti. Görevli memur C.T' nin kadın öğrenciler ile kamu görevlilerinin yakınlaşmasında aracılık yaptığı iddia edilmiş, sosyal medyada kadın öğrenciler tarafından söz konusu kişi tacizci ilan edilmişti.
Dersim Kadın Paltformu taciz iddialarıyla ilgili gerekli soruşturmanın bir an önce yapılmasına ilişkin çağrıda bulundu. KESK Eğitim-Sen şubesinde yapılan açıklamaya platform bileşenleri destek verdi .
Yapılan açıklamada söz konusu kişinin hâlâ görevde olmasının kaygı verici olduğu da dile getirildi. Açıklamanın tamamı şöyle:

Türkiye’nin her gün gündeminde olan taciz vakaları bu sefer ilimizden medyaya yansıdı. Türkiye’de son yıllarda özellikle kamu sektöründe onlarca taciz vakası yaşandı. Hukuki yaptırımların bu konudaki yetersizliği ve cezasızlıkla sonuçlanan davalar taciz ve tecavüz eğilimlerini cesaretlendirmiştir.
Maalesef bizlerde son yıllarda dersimde hem taciz, hem de kadına yönelik şiddet olaylarını sık duyar hale geldik. Bizler Dersimli kadınlar, cezasızlık politikasının sonucu olarak her gün yanı başımızda bir taciz ve tecavüz olayına tanıklık etmek istemiyoruz. Gerekli cezai işlemlerin uygulanarak kadınlar açısından daha güvenli ve yaşanabilir bir kent yaratılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.
Son günlerde sosyal medya ve basında yer alan haberlerde, Munzur Üniversitesinde görevli bir memur hakkında, kamu görevlilerinin öğrenciler ile yakınlaşmasına aracılık ettiğine dair iddialar bulunmaktadır. Söylenenler iddia bile olsa sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar konunun ne kadar vahim bir boyutta olduğunu göstermektedir.
Sayın vali yaşanan bu cinsel taciz ve tecavüz olaylarına dair kendi twitter hesabından ‘Adli ve idari soruşturma başlatıyoruz. Gereği yapılır…’ Şeklinde paylaşımda bulunmuştur. Bizler bu açıklamanın gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Söz konusu şahsın hâlâ görev başında olması soruşturmanın gidişatı konusunda kaygılarımızın artmasına neden olmaktadır. Soruşturmanın adil ve şeffaf olması Dersimli kadınlar olarak yetkililerden talebimizdir. Bu bağlamda daha önce bir kadına şiddet uyguladığı dava dosyalarına da yansıyan şahsın , soruşturma sonuçlanıncaya kadar açığa alınması soruşturmanın nasıl yürütüleceği konusundaki kaygılarımızı da bir nebze hafifletecektir. İyi hal, tahrik gibi haksız cezai indirimlerin , uygulanmayan uluslararası sözleşmelerin kadın taciz tecavüz ve katliamlarını arttırdığı su götürmez bir gerçeklik olarak karşımızda duruyor iken, Çeşitli haber organında da yer alan kişinin geçmiş dönem AKP'den milletvekili aday adayı olduğu, öğrencilerin bahsedilen kişinin gücünden korkup konuşmadığı iddiaları kaygımızı arttırmaktadır. Unutulmamalıdır ki bu konulardaki en ufak bir tedbirsizlik-koruma yada ihmal karşımıza yeni bir kadın katliamı olarak çıkacaktır. Tüm yetkililerden bu iddia hakkında en az biz kadınlar kadar duyarlı olmalarını bekliyoruz.
Ayrıca üniversitede maaşlı bir memur olarak çalışan söz konusu kişinin hesabında 500.000-1.000.000 TL arasında değişen miktarlarda olağan dışı para trafiğinin olduğu ve 2 ay önce İzmir’de 550.000 TL’ye bir ev aldığı iddia edilmektedir. memur maaşı ile geçinen birinin bu parayı nasıl elde ettiği bu paranın kaynağının sözü edilen olay olup olmadığının araştırılması gerekmektedir.Umut ediyoruz ki bu soruşturma adil ve şeffaf bir şekilde sonuçlanacak ve özellikle kamuda yaşanan bu ve benzeri olayların sonuçlandırılmasında örnek teşkil edecektir. Bizler Dersim Kadın Platformu olarak geçmiş dönemde olduğu gibi bugün de bu iddialar aydınlatılıncaya kadar bu olayın takipçisi olacağız.


İlgili haberler
Ankara Üniversitesi öğrencileri: Tecavüzcü, tacizc...

Yanında çalışan hekime cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklanan öğretim üyesi Hasan Bilgili, öğren...

Üniversitelerde cinsel tacize karşı mekanizmalar v...

Üniversitelerde ‘cinsel tacizi önleme birimi’ sayısı 16. Bu birimlerin olmadığı üniversitelerde öğre...

ÜNİVERSİTELİ KADINLAR ANLATTI: Taciz, geçim derdi,...

Üniversiteli kadınlar, kadın öğrenci olarak yaşadıkları sıkıntıları, seçimlere ilişkin düşüncelerini...