Muhabirimize haberini yaptığı kadının eski eşinden tehdit
Ülkü, hayatı boyunca gördüğü şiddeti ve verdiği mücadeleyi muhabirimizle paylaştı. Eski eşi ‘O haberi kaldırın’ diyerek muhabirimizi tehdit etmeye başladı.

Ekmek ve Gül dergisinin kasım sayısında muhabirimiz Burcu Yıldırım, kocası ve ailesinden gördüğü şiddete dayanamayarak dört çocuğu ile birlikte Ağrı’dan Ankara’ya giden ve yaşama tutunmaya çalışan Ülkü’nün hikayesini paylaşmıştı. Ülkü’ye şiddet uygulayan eski eşi, haberimiz sonrası muhabirimiz Burcu Yıldırım’a tehditler savurmaya ve sözlü tacizde bulunmaya başladı.

‘DEVLETTE TANIDIKLARIM VAR’
Dergimizin Kasım sayısında “Ağrı’dan Ankara’ya uzanan bir ayakta kalma mücadelesi” başlığıyla paylaştığımız haberimizin yayınlanmasıyla “psikolojisinin bozulduğunu” iddia eden Erdoğan Samancı “Kafasını mı kırdım, öldürdüm mü? Kirasını, faturasını ben ödüyorum, şiddet uygulayan biri bunu yapar mı?” diyerek kendini savundu. Savunmasına “cumhurbaşkanı, başbakanı” da dahil eden ve “devlette tanıdıkları olduğunu” söyleyen Samancı tehditlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı var. Siz onları tanıyor musunuz? Hepimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrindeyiz, askerleriyiz. O haberleri kaldırın. Güvenilirliğiniz de yok, sadece siteden yayın yapıyorsunuz. Kanal D misiniz? Show TV misiniz?”

Yaşam mücadelesinin hikayesini dergimizde paylaşan Ülkü’ye de hakaretlerde bulunan Samancı “O şizofren. Dedikleri hep yalan. Ben iş yerimde rezil oluyorum. Ailem rezil oluyor. Psikolojim bozuluyor. Ben şimdi sizin yüzünüzden gidip çocuklarıma, eşime şiddet mi uygulayım? Öldüreyim mi?” diyerek uyguladığı şiddeti meşrulaştırmaya çalıştı.
Muhabirimizin çalıştığı, yaşadığı yeri ve ailesini araştırdığını söyleyen eski eş, “Bunları kaldırın, hiçbir şey olmamış gibi davranalım” dedi.
Muhabirimiz Burcu Yıldırım’a yapılan bu tehdidi hepimize yapılmış sayıyor, bu tehdit karşısında tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı ifade ediyoruz.

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Kadınların erkek, yargı, devlet şiddetiyle mücadel...

Kadın cinayetlerinde artan vahşet tablosunu ve yaygınlaşan cezasızlığı Avukat Ezgi Duman değerlendir...

Şiddetle mücadele dayanağını nereden alacak?

Kadınlar her yerde yalnızlık, güvensizlik duygusu yaşıyor. Bu duyguyu kartopu gibi büyüten bir süreç...