Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur
Geçtiğimiz günlerde A habere konuk olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 'Kızlara özel okul kurulacak mı?' sorusuna yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber'de eğitim gündemine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur” dedi.

Geçtiğimiz günlerde A habere konuk olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Kızlara özel okul kurulacak mı?” sorusuna, “Bize özgü bir eğitim kurgusunu tartışmamız gerekiyor. Çocuğunu bize teslim eden anne ve baba, öğretmenlere devasa bir misyon yüklüyor. Örf ve pozitif eğitimi harmanlayan bir model oluşturmalıyız. Toplumsal seferberlik ilan etmeliyiz. Aileler çocuğun eğitiminde daha çok rol üstlenmeli” dedi.

“Eğitim sistemi sürekli revize olmalı” diyen Tekin, “kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ilk söylediği şey "Erkeklerin olduğu yerde olmasını istemiyorum" diyor. Biz o kızlarımızı eğitime dahil etmeliyiz. Karma eğitim esastır. Kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur” dedi.

BAKAN TEKİN 2013’DE KARMA EĞİTİMİ HEDEFİNE KOYMUŞTU: ‘MEB GEREKENİ YAPAR’
Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanı olmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarıyken karma eğitim verilmesine karşı olduğunu ifade ediyordu. 2013 yılında 19. Milli Eğitim Şurası'ndan karma eğitimin masaya yatırılması üzerine Yeni Akit'e konuşan Tekin, karma eğitimle ilgili mevcut yasal düzenlemelerde eğitimin karma olmasını zorunlu kılan bir hüküm bulunmadığını söylemişti. "Halk siyasal iktidara egemen olduğu gibi, burada da halkın değerleri belirleyici olmaya başladı" ifadelerini kullanan Tekin, "Halkın istediği şekilde Milli Eğitim Bakanlığı gerekli düzenlemeleri yapar" demişti.

Fotoğraf: MEB 

İlgili haberler
ÇEDES’ten tarikatlara çocuklar karanlığa teslim ed...

ÇEDES ismi din görevlilerinin toplu ataması ile yeniden gündeme girse de aslında eğitimde ‘manevi da...

Eğitimi dini kuşatma altına alan proje: ÇEDES

Hiçbir şekilde formasyon eğitimi olmayan, olsa bile görevi okullardaki öğrencileri eğitmek olmayan,...

Kimin maneviyatı?

Tek adam rejiminin laikliğe karşı attığı ilk adım okullara imam atamak değil.