Metal işçisi kadınlardan Purmo grevine ziyaret: 'Sınıf kardeşlerimizle dayanışmaya geldik'
52 gündür grevde olan Purmo işçilerini, Birleşik Metal İş İzmir Şubesi Kadın Komisyonundaki metal işçisi kadınlar ziyaret etti.

Birleşik Metal İş İzmir Şubesi Kadın Komisyonu’nda yer alan ve şubenin örgütlü olduğu metal fabrikalarında çalışan kadın işçiler 52 gündür grevde olan Purmo işçilerini ziyaret etti.

“Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “İşçiler açken patronlara huzur yok”, “Purmo işçisi yalnız değildir” sloganlarının atıldığı ziyarette Kadın Komisyonu adına konuşan Lisi İşyeri Temsilcisi Aynur Şatır Bahtiyar, Purmo işçilerinin haklı mücadelesini yakından izleyip desteklediklerini dile getirdi.

Purmo greviyle olan dayanışmalarını göstermek ve greve güç vermek üzere ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Bahtiyar, “Sizler emeğinizin hakkı, çocuklarınızın rızkı için 52 gündür yılmadan Birleşik Metal-İş Sendikamızın grev bayrağını, Purmo fabrikasının önünden gururla dalgalandırıyorsunuz. İnanıyoruz ki verdiğiniz bu mücadeleyle işçi sınıfının mücadele tarihine önemli bir deneyim ve başarıyı yazarak çıkacaksınız” dedi.

‘SÖMÜRÜYE KARŞI OMUZ OMUZAYIZ’

Metal işçisi kadınlar olarak, ataerkil düzene karşı mücadeleyi eşitlik temelinde yükselttiklerini dile getiren Bahtiyar, “Sermaye düzeninin sömürüsü altında olan sınıf kardeşlerimizin yanında, omuz omuza olmayı da kendimize görev edinmiş yoldaşlarınızız. Kurtuluşun tek başına olmayacağını yaşamın her alanında hem sermaye düzenine hem de erkek egemen düzene karşı birlikte mücadeleden ve dayanışmadan geçtiğine inanıyoruz” dedi.

Bahtiyar, “Elbet emeğin hakkını aldığımız eşit, özgür, sömürüsüz bir dünyayı elbirliği ile kuracağız” dedi. Ziyaret sohbetlerle ve çekilen halayla sonlandırıldı.

Görüşünü aldığımız Birleşik Metal İş Kadın Komisyonu Sözcüsü Nuriye Eren, Purmo grevinin başarıya ulaşacağına inandığını dile getirerek, “Kadın Komisyonu olarak İzmir şubesinde çok yeniyiz ve biz de bir mücadele içindeyiz, fabrikalarda kadınların sıkıntılarını dertlerini konuşabilmek seslerini duyurabilmek için. Burada sınıf kardeşlerimizle dayanışmaya geldik. Güzel bir sözleşme ile taçlandıracaklarını düşünüyorum” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Britanya'da 1984-1985 madenciler grevi kadınları n...

1984-85'te Britanya'da gerçekleşen madenci grevleri, kadınları mücadelenin başka bir noktasına çekti...

Kadın işçilerden grevdeki Mersen işçilerine destek...

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’in 2022 yılında yetki aldığı Mersen’de işçiler greve çıktı. Birleşik...

GATES’de işçiler haklarını grevle kazandılar

Ege Serbest Bölgede faaliyet gösteren GATES fabrikasında 8 Mart’ta greve çıkan işçiler grevlerini ka...