Melek Mosso: ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ dediğim için sahneden indirildim
Melek Mosso, konserde ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ dediği ve kadınlara yönelik saldırılara karşı konuşma yaptığı için sahneden indirildi. Mosso, gelişmeyi çarpıtan Sabah gazetesine tepki gösterdi.

Melek Mosso, konser esnasında ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ dediği ve kadınlara yönelik cinsel saldırılara karşı konuşma yaptığı için polisler tarafından sahneden indirildiğini açıkladı. 

Sabah gazetesinin Mosso’nun polis müdahalesiyle sahneden indirilmesini “Melek Mosso işin suyunu çıkardı! Melek Mosso’nun ağır siyasi göndermeleri konseri yarıda kesti…” başlığı ile vermesi üzerine açıklama yapan Melek Mosso, Instagram’da paylaştığı hikaye ile yaşananları anlattı.

‘SUSMAYIN, SES ÇIKARTIN’

Melek Mosso konuşmasında şunları söyledi:

“Böyle şeylere sesinizi çıkartın. Bugün Musa Orhan, tecavüzcü bir adam salıverildi. Düşünsenize; çoluğunuzu, çocuğunuzu, karınızı, kardeşinizi sokakta bir yerde kıstırabilecek bir adam salıverildi. Ama ben sırf kadın arkadaşlarım öldürülmesin, bu tür cinayetler, bu tür tecavüzler yaşanmasın diye İstanbul Sözleşmesi yaşatır dediğim için sahneden indirildim. Mikrofonum elimden alındı. Ve hiç sesimi çıkartmadan indim, evime gelip hüngür hüngür ağladım. Bu nasıl ahlaki değer, bu nasıl bir sistem! Peki bana bunu anlatabilir misiniz. Lütfen ses çıkartın. Konserde de dediğim gibi susmayın ve ses çıkartın.”

SABAH GAZETESİ YAŞANANLARI ÇARPITTI

Olayı çarpıtarak sunan Sabah gazetesine de tepki gösteren Melek Mosso, gazeteden özür beklediğini ve haberin kaldırılmasını istediğini belirtti. Mosso, gazetenin haberi ile ilgili Twitter’dan ve Instagram’dan şu açıklamaları yaptı:

 “22 Ağustos Aqua Florya konserimizde yaşanan can sıkıcı olayı Sabah gazetesinin Günaydın ekinde yalan ve yanlış bir haber olarak yazan Ömer Karahan’ı kınıyorum. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği yüzünden öldürülen kadın arkadaşlarımın ruhuna, her konserimde armağan ettiğim ve “İstanbul sözleşmesi yaşatır” dedikten sonra söylediğim “Keklik gibi” türküsü söylenenin aksine ayakta alkışlanmıştır. Konserde olan tanıdıkları bu söylemden rahatsız olup, polisi arayıp beni sahneden inmeye zorlamışlardır. Saygımızı hiç bozmadan, polisimize zorluk çıkartmadan sahneden indik ve bunun hakkında olaylar büyümesin diye asla konuşmadık. Fakat görüyorum ki yanlış yapmışız. Konuyu siyasi bir yöne çekmeye çalışmak manasızdır. Haberi kaldırmanızı ve bir özür yazısı yayınlamanızı istiyorum. Konserin bütün ses kaydı elimizde mevcuttur.”


İlgili haberler
KSDM: İstanbul Sözleşmesi tartışmasının muhatabı k...

Sığınaklar ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı Bileşenleri yaptıkları açıklamayla Sözleşme ile ilgil...

Füsun Demirel: İstanbul Sözleşmesi gerçek anlamda...

52. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri’nde Görülmüştür filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadı...

EŞİK: İstanbul Sözleşmesi’nin tek bir maddesinden...

312 kadın ve LGBTİ+ örgütünün bir araya geldiği Eşitlik İçin Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’ne...