Çocuk kitabında tecavüzü meşrulaştıran ifadeler yer aldı
Musa Dinç imzalı ‘Gül ve Düşün’ isimli çocuk kitabında tecavüzü meşrulaştıran ifadeler yer aldı. Yazar, tepkiler üzerine kitabın satışının durdurulduğunu açıkladı.

Arı Sanat Yayınevi tarafından basılan Musa Dinç imzalı “Gül ve Düşün” isimli masal kitabında tecavüzü meşrulaştıran ifadeler yer aldı. Yazar, tepkiler üzerine kitabın satışının durdurulduğunu açıkladı, kendisine yönelik hakaretlerin ise suç olduğunu söyledi. 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, çocuk kitabında, “Öyle bir şey başına getireyim ki unutmasın. En iyici tecavüz! Namusunu beş paralık edeyim!” ifadeleri yer aldı. Tecavüzü öven, bir cezalandırma aracı olarak tasvir eden yazar, başka bir hayvana tecavüz eden masal kahramanın da bu fiilinden dolayı göğsünü kabarttı. Yazar çocuklara yönelik bu kitabında, sadece iki sayfada, “Namusunu beş paralık etmek”, “Bakireliğine son vermek”, “Gerdekten çıkmış damat gibi göğsünü kabartmak”, “Bekareti gidince insan içine çıkamamak”, “Tecavüz edilince fahişe damgası yemek” gibi onlarca çirkin kavram kullandı.

Kitabın yazarı Musa Dinç, sosyal medya hesabından tepkiler üzerine açıklamada bulundu. Dinç, “Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor” dedi.

MEB: KİTAP, BAKANLIĞIMIZ YAYIN VE KONTROL ALANINDA DEĞİL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada "Gül ve Düşün" adlı kitabın bakanlığın yayın ve kontrol alanında olmadığı söylenerek, "Bugün medyaya yansıyan söz konusu 'hikaye kitabı' üzerinden Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialar üzerine bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Millî Eğitim Bakanlığı yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, 'hikaye kitabı' kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir" denildi.

‘KİRLİ ELLERİNİZİ ÇOCUKLARIMIZDAN ÇEKİN’

Eğitim Sen Tarsus Şube Yürütme Kurulu kitabı yazan Musa Dinç ile yayınevi ve editörü kınayarak "Eğitim Sen olarak, bu kitabı yayınlayan yayınevinin, kitabın editörünün tüm toplumdan özür dilemesi, bu şahısla yayınevi olarak yollarını ayırması, bu kitabın acilen toplatılması ve hatta hiçbir yayınevinin bundan sonra bu kişiyle çalışmaması çağrısı yapıyoruz" dedi.

Açıklamada "Kadına ve çocuğa şiddetin tacizin ve tecavüzün katlanarak arttığı bir dönemde, bu durumu olağanlaştıracak, meşrulaştıracak hiçbir dil, düşünce asla kabul edilemez. Kendine eğitimci diyen, ülkemizin yazın ve edebiyat dünyasının önemli, saygın isimlerini kendine reklam aracı da yaparak bu alanda sözüm ona yazan(!) Musa Dinç adlı şahısın kirli düşüncelerini nefretle kınıyoruz.

Eğitim Sen’in kadına ve çocuğa yönelik şiddet, taciz, tecavüz karşısında safı bellidir. Bu kimden gelirse gelsin Eğitim Sen bu zihniyetle mücadele eder, asla bu zihniyetin yanında yer almaz. Eğitim Sen’in savunduğu değerler, ilkeleri ve dünya görüşü bu alanda verdiği mücadele dün olduğu gibi bugün de gelecekte de devam edecektir. Kimden gelirse gelsin, ne şiddetin, ne tecavüzcünün, ne tacizcinin, ne de bu düşünceyi taşıyanların yanında asla olmadık, olmayacağız.

Musa Dinç ve benzerleri, kirli ellerinizi, kirli dilinizi ve düşüncelerinizi çocuklarımızdan çekin. Musa Dinç’in özür dilemesi yeterli değildir. Özür yanlışlıkla yazılan bir sözcük için, noktalama için dilenebilir. Musa Dinç’in taşıdığı hastalıklı ve sapkın düşüncesinin yazı yoluyla, basılan kitap yoluyla çocuklarımıza ulaşmış olmasının özrü ve telafisi yoktur. Bu kirli bir zihniyetin dışa vurumudur. Eğitim Sen olarak, bu kitabı yayınlayan yayınevinin, kitabın editörünün tüm toplumdan özür dilemesi, bu şahısla yayınevi olarak yollarını ayırması, bu kitabın acilen toplatılması ve hatta hiçbir yayınevinin bundan sonra bu kişiyle çalışmaması çağrısı yapıyoruz" ifadelerine yer verildi.


İlgili haberler
Çocuğa cinsel istismarı ‘öykü’ diye anlattı!

Abdullah Şevki, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları etiketiyle yayınlanan Zümrüt Apartmanı kitabında, çoc...

AKP’li belediye başkanı çocuk istismarının üzerini...

İstismara uğrayan 13 yaşındaki çocuğun babası, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın kendisini ar...

Çocuk istismarını önlemek için neler yapılmalı?

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezinden Ceren Kalay Eken ile çocuk istismarı karşısında yargının dur...