Mart ayında en az 25 kadın öldürüldü!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yayımladığı raporda Mart ayında en az 25 kadının öldürüldüğünü açıkladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetleri, cinsel taciz ve şiddet tablosunu ortaya koyduğu Mart ayı raporunu yayımladı. Rapora göre; 2018 yılının mart ayında 25 kadın öldürüldü, çocuk istismarı ve cinsel şiddet devam etti. Önceki aylara göre kadın cinayetleri azalsa da şüpheli ölüm ve faili meçhul cinayetlerde artış görüldü. Şüpheli ölümlere ilişkin ise İstanbul’da hocasının odasında bayılıp hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Alara Karademir hatırlatılarak aydınlatılmayan onlarca kadın cinayeti olduğu ifade edildi.


Bu ay içerisinde kadın cinayetinin en çok işlendiği iller ise; İstanbul’da 6, Antalya’da 3, Ankara’da 2 olarak belirtildi.

HER AY YÜZLERCE ÇOCUK İSTİSMARA UĞRUYOR...
Çocuk istismarına dair basına yansıyan haberlerden sadece 269 çocuğun bu suça maruz kaldığına ulaşıldığı raporda yer alırken gerçek rakamların bundan çok daha fazla olduğuna dikkat çekildi. 28 kadının da cinsel şiddete maruz kaldığı aktarıldı.


6284 ETKİN KULLANILSAYDI...
Raporda koruma altında öldürülen kadınlara da yer verildi. Buna ilişkin 6284 sayılı yasanın etkin kullanılmaması sonucu koruma altındaki kadınların yaşamının son bulduğu belirtildi:
“Mart ayında öldürülen kadınların yüzde 92’sinin koruma kararının olup olmadığı tespit edilemezken; yüzde 4’ünün uzaklaştırma kararı var, yüzde 4’ünün boşandığı biliniyor. 6284 sayılı Koruma Kanunu etkin uygulansaydı 8 çocuk annesiz kalmayacaktı. Öldürülen kadınların yüzde 68’inin çocuğu olup olmadığı bilinmezken yüzde 32’sinin çocuğu bulunuyordu”


İlgili haberler
Kadın cinayetleri 2017’de yüzde 25 arttı: 409 kadı...

2017 yılında 409 kadın öldürüldü. Kadınların çoğu boşanmak istedikleri için öldürülürken Aile Bakanı...

Bucalı kadınlar ‘Kadın cinayetleri son bulsun’ ded...

Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin son bulması için yürüy...

Bursalı kadınlardan çocuk istismarı ve kadın cinay...

Son günlerde toplumda infial yaratan çocuk istismarlarına bir tepki de Bursa Kadın Platformundan gel...