Maltepe'de velilerden ÇEDES projesine tepki: 'Çocuklara mezar temizletilmesi hiç sağlıklı değil'
Maltepe'den ÇEDES projesini ve çocuklara mezar temizletilmesini değerlendiren kadınlar, bunun sağlıklı olmadığını ifade ettiler.

Muğla Menteşe'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre ÇEDES programı kapsamında ilkokul öğrencilerine mezarlıkları temizlettikleri ortaya çıkmıştı. Maltepe'den ÇEDES projesini ve çocuklara mezar temizletilmesini değerlendiren kadınlar, bunun sağlıklı olmadığını ifade ettiler.

Türkan Dokuyan, eğitimin tamamen bilimsel ve laik olmaktan çıkarıldığına dikkat çekti.

Şafak Canga ise çocuklara ÇEDES projesi kapsamında mezar temizletilmesinin hiç sağlıklı olmadığını söyledi ve tepki gösterdi: "İlkokul yaşındaki çocukların bu şekilde yönlendirilmesi sağlıksız."

Eğitimde çok eksiğin olduğunu belirten Canga, eğitimin masraflarının da velilerin sırtına yüklenmesinden şikayetçi: "Eğitim dediğin zaman elbette devletin karşılaması gerekiyor çünkü bunun için vergi alınıyor. O zaman biz bu vergiyi niye ödüyoruz? Bugün eğitim için de bizim cebimizden yine para çıkıyorsa bu halk ne yapacak? Müdürler Milli Eğitim Bakanlığından yeterli para gelmediğini söylüyor, Milli Eğitim Bakanlığı da 'Biz gerekli yardımı yapıyoruz' diyor. Bir yerde ciddi bir sıkıntı var."

İlgili haberler
Milli Eğitim Bakanı çocukların beslenmesine ilişki...

Milli Eğitim Bakanlığı, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in okullardaki yemek hizmetleri ve kantinl...

Kadınlar Meclisten Milli Eğitim Bakanlığına seslen...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, EMEP Yenimahalle İlçe Başkanı Nursel Oktay ve...

ÇEDES’ten tarikatlara çocuklar karanlığa teslim ed...

ÇEDES ismi din görevlilerinin toplu ataması ile yeniden gündeme girse de aslında eğitimde ‘manevi da...