Mahalleli okullardaki sorunları tartıştı
Ankara Batıkent’teki Kardelen mahallesinde aileler kahvaltı buluşmasında bir araya gelerek okulların açılması ile yaşanacak sorunları tartıştı, deneyim paylaştı.

Ankara’da Batıkent Kardelen mahallesinden emekçiler dostluk ve dayanışma kahvaltısında buluştu. Okulların açılacağı günlerde yapılan buluşmada, pandemi koşullarında okulların kapalı kaldığı iki yıllık süreçte yaşanan zorluklar ve okulların açılması ile yaşanacaklar tartışıldı.

Okulların bu kadar uzun süre kapalı kalmasının hem veliler hem çocuklar için yarattığı zorluklar, olumsuzluklar konuşulduğu buluşmada, aileler kendi deneyimlerini paylaştı.

Bir anne uzun süre okuldan ayrı kalmanın, çocuğunda okula gitmek konusunda isteksizlik yarattığını belirterek, aynı zamanda çocukların eve ve bilgisayara bağımlığının arttığından yakındı.

Bir diğer anne ise, sınıf annesinin Whatsapp grubundan velilere attığı mesajla, okuldaki temizlik, güvenlik işlerini yürütecek personele devlet maaş vermediğinden, giderlerin ailelerce ödenen aidatlardan karşılanacağını yazdığını aktardı.

Velilerin okulların açılması konusundaki en büyük kaygısı ise tekrar kapanması. Bunun olmaması için mahallelerde ne yapılabileceklerini konuşan veliler, başta işyerlerinde örgütlü sendikalar olmak üzere veli, öğretmen ve diğer emekçilerle birlikte okul aile birliği gibi kurumların da katılacağı, geniş bir mücadelenin örgütlenmesi için toplantılar yapma kararı aldı. Ayrıca pandemi koşullarında örgütlü olmanın ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğu dile getirildi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Okullar açıldı, mevsimlik tarım işçisi çocuklar hâ...

Urfa’dan Erzurum’a ailesi ile birlikte tarım işçiliği yapmak için gelen R.D. okulların açılmasına ra...

Okul ihtiyaçları bir yana yiyecek ekmek bile yok

2 yıldır Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından kendisine bağlanan 1180 lira ile geçimini sağlamaya çalı...

Okullar açılıyor: Hazırlık yok belirsizlikler çok

Okulların hangi koşullarda açıldığını İstanbul Eğitim Sen 3 nolu Şube Sekreteri Meral Gülşen ile kon...