Liselerde öğrenciler kadın cinayetlerine karşı ayakta: Yaşamak istiyoruz!
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in vahşice katledilmesinin ardından liseli kadınlar okullarında kadın cinayetlerine karşı eylem yaptı.

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in katledilmesinden sonra ülkenin dört bir yanında başlayan protestolara lise öğrencileri de kayıtsız kalmadı.

İstanbul Sultangazi’de Nuri Pakdil Anadolu Lisesinde genç kadınlar kadın cinayetlerine karşı eylem yaptı. 
 Dışarıda özgürce yürüyemediklerini ifade eden kadınlar; kadın cinayetlerini politik bağlamından koparan, kadınların öldürülmesinde haklı sebepler arayan ve failleri aklayan yorumlara karşı tepki gösterdi. "Yaşamak istiyoruz" sloganlarıyla Gazi Cemevi’nden Nuri Pakdil Anadolu Lisesi’ne yürüyen genç kadınları polis durdurdu.


İstanbul Bahçelievler Kemal Hasoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri kadın cinayetlerine karşı okullarında eylem yaptı: Katili koruma, aklama, yargıla!

Eyüpsultan'daki Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi'nde ise öğrenciler polis engeliyle karşılaştı.

Okulun karşısında yapılan açıklamada polisin engellemesi protesto edilerek burada açıklama yapan öğrenciler açıklama yapamanın anayasal hakları olduğunu belirterek, kadınların kendilerini güvende hissetmedikleri vurgulanan açıklamada kadınların sokakta yürürken, evende uyurken rahat hissetmek istediği belirtildi. Açıklamada kadın cinayetlerinin politik olduğu vurgulandı.

Fotoğraf: Cumhuriyet gazetesi

Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi öğrencileri katledilen Ayşenur ve ikbal için yürüdü. Sabahçı öğrencilerle buluşan öğlenci öğrenciler ilçe emniyet müdürü ve kolluk kuvvetlerinin baskısı altında okul önünde basın açıklaması yaptı. Okul müdürünün sabahçı gruba engelleme girişimleri öğrenci birliğinin okul içerisindeki yürüyüşü ile sonuçsuz kaldı.

Okul önünde buluşan öğrenciler yaptıkları açıklamada son dönemde artan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, katledilen kadınların sesi olacaklarını vurguladı. Kadın cinayetlerinin, failleri cezalandırmayan, kadınları korumaktan aciz bir sistem ve yetersiz politikaların bir ürünü olduğu ifade edilen açıklamada; “Mücadelenin tüm liselere yayılması ve yaklaşan 25 Kasım ve 8 Mart’a da daha büyük bir dayanışmayla gidilmesi vurgulandı

Fotoğraf: Evrensel

Maltepe Orhangazi Anadolu Lisesi öğrencileri, kadın cinayetlerine karşı tepkilerini okullarından çıkıp Maltepe Meydanı'na kadar bir yürüyüş yaparak gösterdi.

İstanbul'da Alibeyköy Anadolu Lisesi öğrencileri kadın cinayetlerine karşı "hayatlarımıza sahip çıkıyoruz" diyerek bir araya geldi.

İstanbul Bahçelievler'de Kemal Hasoğlu Anadolu Lisesi'nden kadınlar kadın cinayetlerine karşı bir araya geldi. Kadınlar "Ne kadar birlikteysek o kadar güçlüyüz" dedi.

İstanbul Sultangazi'deki Selahattin Eyyubi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri kadın cinayetlerine karşı buluştu. Yürümeye devam etmek isteyen öğrencilerin yürüyüşü polis tarafından engellendi. Gazi Kadın Dayanışma Platformu'nun eylemine çağrı yaparak ayrılan öğrenciler akşam saat 20.00' da tekrar buluşacak.

Kapak fotoğrafı: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Üniversiteli kadınlar kadın cinayetlerine karşı ay...

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in vahşice katledilmesinin ardından memleketin dört bir yanından ünive...

Korkuyu öfkeye, isyanı mücadeleye dönüştürelim!

'Birbirimize emanetiz diyor ya sokaklarda kadınlar. Evet birbirimize emanetiz, birbirimizin yanında...

İkbal ve Ayşenur'un katledilmesi münferit değil |...

Devlet artan yoksulluktan kazanılmış haklara saldırılarla kadınları çepeçevre sarıyor. Kadınların mü...