Kuşadası Kadın Platformu: 'Şiddetin artması tesadüf değil'
Kuşadası Kadın Platformu kadın cinayetlerine karşı buluştu: 'Kadına şiddetin bu kadar artması ve meşrulaştırılması bir tesadüf değildir. Kadın cinayetleri münferit olaylar değildir, politiktir.'

Kuşadası Kadın Platformu artan kadın cinayetlerine karşı bir araya gelerek kadın cinayetlerine ve şiddetine karşı mücadele vurgusu yaptı. İsmail Cem Meydanı'nda toplanan kadınlar sık sık “Kadın yaşam özgürlük”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Aklama, koruma, yargıla” sloganları attı.

Yapılan açıklamayı okuyan Bade Gül Şimşek, failleri cezalandırmayan, kadınları korumaktan aciz bir sistemin her gün daha fazla acıya neden olduğunu belirtti. Gül, “Kadına şiddetin bu kadar artması ve meşrulaştırılması bir tesadüf değildir. Kadın cinayetleri münferit olaylar değildir, politiktir” dedi.

Kadına yönelik şiddetin önünü açan, önleyici mekanizmaların etkin çalışmasını engelleyen, kadınların kazanılmış haklarını hedefe koyan siyasi iktidara karşı mücadele vurgusu yapan Gül, “mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” diye ekledi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Alt...

Bursa Barosu ve sivil toplum örgütleri artan kadın cinayetlerine karşı Bursa Adalet Sarayı'nın önünd...

Üniversiteli kadınlar kadın cinayetlerine karşı ay...

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in vahşice katledilmesinin ardından memleketin dört bir yanından ünive...

İskenderun Kadın Platformu: Mücadele etmekten vazg...

İskenderun Kadın Platformu Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in katledilmesi ve artan kadın cinayetlerin...