‘Koruma ve uzaklaştırma kararı verdiler, yine de koruyamadılar’
Şiddet gördüğü için boşanma davası açan Özge Taş, pandemi nedeniyle cezaevinden izinli çıkan eşi tarafından iki bacağından pompalı tüfekle vurulmuş. Taş, dayanışma bekliyor.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri kadınların hayatlarını altüst etmeye devam ederken, kendi yaşamı için karar alan kadınların mücadelesi de sürüyor. Kendi hayatıyla ilgili karar alan, şiddet gördüğü için eşinden ayrılmak isteyen Özge Taş da “Yaşamak istiyorum” diyen, ölmek istemeyen kadınlardan biri ve kadın dayanışmasına ihtiyacı var.

Konya’da yaşayan ve Ekmek ve Gül’e ulaşan Özge Taş geçtiğimiz aralık ayında evlendiğini, evliliğin başından itibaren şiddet görmeye başladığını, anlattı. Şiddet nedeniyle boşanmak için başvurduğunu, bu süreçte eşinin geçmiş suç dosyalarıyla ilgili cezaevine girdiğini ifade eden Taş, “Pandemi sürecinde mayıs ayı içinde koronavirüs tedbirleri nedeniyle cezaevinden çıkarak beni pompalı tüfekle iki bacağımdan vurdu. Biz henüz evlenmeden de girmişti cezaevine, o çıktıktan sonra evlendik ve şiddet de başladı. Ben boşanma davası açınca cezaevinde olmasına rağmen ‘Benden ayrılamazsın’ diyerek, ailemle beni tehdit ederek’ boşanmadan vazgeçmemi istedi. Sürekli şikayet ettim, iki ay boyunca hem karakola hem adliyeye gittim ama hiç kimse bir şey yapmadı, Karakola gittiğimde ifademi alıp salıyorlardı sadece. Koruma ve uzaklaştırma kararı verdiler, yine de koruyamadılar.

ŞİKAYETE GİTTİĞİM GÜN VURULDUM

Şikayete gittiği 27 Mayıs günü vurulduğunu anlatan Taş şöyle devam etti: “Evimizi bulamasın diye evimizi de taşımıştık ailemle. Adresimizi bulmuş ve beni iki bacağımdan pompalı vurdu. 1 ay önce çıktım hastaneden, 12 kere ameliyat oldum. Sol bacağım iyi ama sağ bacağımda diz kapağımdan vurulduğum için -bir yerden girip bir yerden çıktı- bükemiyorum hiç, tedavi görmeye devam edeceğim.” Zanlının şiddet eylemini gerçekleştirdikten iki gün sonra yakalandığına dikkat çeken Taş, “Ama biz onunla ilgili hiçbir şey bilemiyoruz. Ben adliyeye gidip avukat istedim. Boşanma davasına adli yardımdan avukat atanmıştı ancak bu dava için avukat atayamayacaklarını söylediler, avukat vermediler. Mahkemeye ilişkin hiçbir kağıt gelmedi, sürekli e-devletten bakıyorum ancak bir şey görünmüyor.”

KADINLARIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM, AVUKAT TALEP EDİYORUM

Yaşamak istediğini vurgulayan Taş, kadınların da kendisine destek olmasını istiyor. Kendisinin ve ailesinin durumunun iyi olmadığını avukat yardımı talep ettiğini ifade eden Taş, “Çıkınca beni rahat bırakmayacak biliyorum, herkesten destek bekliyorum” diye konuştu.


İlgili haberler
Konya’da bir kadın koruma kararına rağmen katledil...

Konya'da Münevver Şahin, boşanma davası açtığı ve koruma kararı aldığı Bayram Şahin tarafından çalış...

23 kez suç duyurusunda bulundu, ölmesini bekledile...

Öldürülen Ayşe Tuğba Arslan’ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğu ama işlem yapılmadığı ortaya çıktı....

Katledilen Remziye polise ‘Ben öldükten sonra mı g...

Cezaevinden firar eden Veysi Yoldaş tarafından katledilen Remziye Yoldaş’ın, defalarca tehdit edildi...