Kilis’te istismar faili serbest, soruşturmada hukuksuzluk diz boyu
2 yıl boyunca bir çocuğu istismar eden fail 12 gün içinde serbest bırakıldı. Soruşturmada hiçbir delilin gözetilmediği ortaya çıktı. Baba ‘Adalet istiyoruz’ diyor.

Antep’in Kilis ilçesinde Mehmet Arzık’ın 2 yıl boyunca bir çocuğu istismara maruz bıraktığı, çocuğun hastanede hamile olduğunun belirlenmesiyle ortaya çıktı. Başlatılan soruşturmada Mehmet Arzık önce tutuklanarak cezaevine gönderildi, ancak 12 gün sonra serbest bırakıldı. Mehmet Arzık tarafından cinsel istismara uğrayan çocuk ise sığınmaevine gönderildi. Çocuğun ailesinin avukatı, soruşturmadaki hukuksuzluklara dikkat çekti, baba "Adaletsizlik son bulsun" dedi.

Cinsel istismara maruz kalan çocuk ifadesinde Hacı Mehmet Arzık’ın 2017 yılında kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, kendisine "Seni seviyorum, seni alacağım" dediğini, tehdit ederek istismara devam ettiğini, failden korktuğu, ailesine kardeşlerine zarar geleceğini düşündüğü için Arzık’ın tehditlerine boyun eğdiğini dile getirdi. 2019 yılında Arzık’ın istismarı sonrası hamile kaldığını belirten çocuk, Arzık'ın hamileliğini sonlandırması için de kendisini tehdit ettiğini aktardı.

DELİLLER TOPLANMADAN FAİL BIRAKILIYOR

Cinsel istismara uğrayan çocuğun avukatı İbrahim Demircioğlu, fail Mehmet Arzık için olay tam anlamıyla araştırılmadan, yeterli delil toplanmadan takipsizlik kararı verildiğini belirterek soruşturmadaki eksiklere ve hukuksuzluklara dikkat çekti: “Önce tecavüz ve tehdit var. Daha sonraki zamanda evlenme vaadiyle kandırma var. Yeterli deliller toplanmadan fail bırakıldı. Faille çocuk arasında mesajlaşma olduğu söyleniyor. Mesaj trafiğinin ilk başlangıcını sorması gerekirdi heyetin, çünkü zamanı önemli, 15 yaşının hemen altındaki ya da üstündeki günlerde olabilir. 15 yaşının altıysa zaten rıza aranmıyor, suçtur. Telefon görüşmelerini şirketten istenmedi daha. Bazı mesajlar sunulmuş, 2020 tarihindeki mesajlar onlar da. Hamileliğin 5. ayından itibaren mesajlaşıyorlar. Bu mesajlardan sonuç çıkarmaya çalışıyorlar, bu yanlış. Yani hamileliğin daha öncesine gitmek gerekiyor. Tehdit, kandırma içeriği var mıydı? Delillere tam bakılmadan aceleyle takipsizlik kararı verilmiş."

CUMHURİYET SAVCISI KIZIN İFADESİNİ DAHİ ALMADI

Demircioğlu, istismara uğrayan çocuğun annesiyle yaptığı telefon görüşmesi üzerinden mahkemenin sanığı serbest bıraktığını, bunun hukuki olmadığını söyleyerek cumhuriyet savcısı tarafından çocuğun ifadesinin dahi almadığını belirtti. “Kızın annesiyle görüşmesinin de ses kayıtları var. Anne, ‘Niye bize söylemedin, niye haberimiz olmadı. Karnın şiş diye sorduğumda söyleseydin. Böyle olmazdı, doğruları söyleyeceksin, kimseden korkmayacaksın, bana tecavüz etti diyeceksin’ diyor. Bu konuşma kız doğum yaptıktan 1-2 saat sonra kız ile anne arasında yapılan bir telefon görüşmesi. Sadece bu ses kaydı sanığı serbest bırakmaz, hukuki değil. Tanıklar bile dinlenmiyor. Doğumdan bir saat önce, kadın sancılar içerisindeyken ifadesi alınıyor. Ki o ifadede ‘Bana tecavüz edildi, şikayetçiyim’ diyor. Sanık ‘Rıza vardı’ diyecektir zaten. Pazartesi günü takipsizlik kararına itiraz edeceğiz. Fail bırakılır bırakılmaz üst mahkemeye itiraz ettik, onun sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.

BİR BABA OLARAK ADALETE GÜVENDİM, ADALET İSTİYORUZ!
E.Ö.’nün babası Şiho Ö. ise kızının yaşadıklarının sorumlusu olan Mehmet Arzık’ın tahliyesi edilmesine tepki göstererek bir an önce tutuklanması çağrısında bulundu: “Sanık dışarıda, ben bu şahıstan şikayetçiyim. Fakir olduğum için sanık 12 günde bırakılıyor. Kızım 3 ifade verdi, 3 ifadede de şikayetçi olduğunu söylemiş. Cumhurbaşkanına, Adalet Bakanına sesimi duyurmak istiyorum. Mağdurum bir baba olarak, kızım sığınmaevinde, sanık 12 gün sonra çıkıyor. Bir baba olarak adalete güvendim, adalet... 15 yaşındaki kıza tecavüz etmek ne demek? Bu şahsın bir an önce tutuklanmasını ve en ağır cezayı almasını istiyorum. Fakat sanık bir dilekçeyle serbest bırakılıyor. Sanığın yurt dışına çıkacağına dair duyum aldım. Mağduruz, çoluk çocuğumla perişan olduk. Tüm Türkiye sesimizi duysun.”


İlgili haberler
Batman’da cinsel saldırı iddiası: Aile karakola de...

Batman Beşiri'de 17 yaşındaki kız çocuğunun Uzman Çavuş M.O'nun cinsel saldırısına maruz kaldığı idd...

İpek Er’in annesi: Devlete ve belindeki silaha güv...

İpek Er’in annesi Hakime Kılınç, Musa Orhan’ın serbest bırakılmasına isyan etti: Sağ olduğum sürece...

Bölge’de şiddet, istismar, tecavüz, kadın intiharl...

İhraç edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Gülizar İpek Bölge’de şid...