Kocaeli’de kadınlar: İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı Hatice aramızda olabilirdi
Derince’de 23 yaşındaki Hatice Senem'in evli olduğu erkek tarafından öldürülmesinin ardından İzmit'te bir araya gelen kadınlar İstanbul Sözleşmesi'ne dikkat çekti.

Derince’de 23 yaşındaki Hatice Senem'in evli olduğu erkek Mehmet Senem tarafından işkence edilerek, 9 aylık bebeğinin önünde öldürülmesinin ardından İzmit'te Belediye İşhanı önünde bir araya gelen kadınlar, “Kadın cinayetleri politiktir demeye devam ediyoruz” dedi.

Açıklamayı okuyan Elif Sinem Arıkan, “İktidar kadınların yaşam hakkına kasteden yasal düzenlemelerde ısrar ettikçe her gün daha vahşice katlediliyoruz. Tüm bu katliamların sorumlusu İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alanlardır. Günlerce meydanlarda savunduğumuz İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansaydı bugün Hatice ve diğer kadınlar aramızda olabilir toplumsal cinsiyet eşitsizliği büyük oranda ortadan kalkardı. İşte tam da bu yüzden İstanbul Sözleşmesi'nin her bir maddesini uygulatma mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Vahşice katledilen Hatice ve diğer tüm kadınlar adına bir kişi daha eksilmemek ve haklarımıza kavuşmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kocaelili kadınlar: Hayatları için direnen Afganis...

Kocaeli Kadın Platformu Ve Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, ‘H...

Kocaeli: İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açanlar...

Kocaeli Kadın Platformu ve Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, Azra Gülendam Haytaoğlu’nun katl...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: Kaza...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, 1 Temmuz’da İstanbul Sözleşmesi’nden yürürlükten kalkm...