Kocaeli Kadın Platformu: Ecem’in katilleri cezalandırılsın!
Kocaeli Kadın Platformu, Ecem Balcı’nın davasına destek çağrısı yaptı.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak 2018 günü kaybolduğu söylenen ve daha sonra katil zanlısı Süleyman Kara’nın ifadesiyle ölümünden 43 gün sonra gömüldüğü yerden çıkartılan Ecem Balcı’nın davasında 5. duruşma görülecek.

11 Temmuz’da görülecek duruşma öncesi basın açıklaması gerçekleştiren Kocaeli Kadın Platformu, davaya katılmak için çağrıda bulundu.
İzmit Belediye İş Hanı önünde gerçekleştirilen açıklamayı Kocaeli Kadın Platformu adına Gizem Güzel okudu. Katillerin cezalandırılması gerektiğini söyleyen Güzel, "11 Temmuz Perşembe günü 5. celsesi görülecek olan davada Ecem Balcı’nın katili Süleyman Kara’nın savcılık, polis ve ilk çıktığı nöbetçi mahkemede verdiği üç ifade de aynıdır. Ancak sonraki duruşmalarda soruşturma aşamasında baskı gördüğünü söyleyerek verdiği ifadeyi reddetmiştir. Davayı uzatmak ve karıştırmak için verilen çelişkili beyanlarla cinayetin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. İçinde istismar olma ihtimali de bulunan bu cinayette aylardır çıkmayan adli tıp raporu acilen hazırlanmalı, çelişkili hususlar aydınlatılması ve katiller derhal cezalandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

‘BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ’

Şule Çet ve Ecem Balcı davalarına dayanışmaya çağıran Güzel, "Biz kadınlar, kadını görmezden gelip erkeği kollayan şiddeti, cinayeti meşrulaştıran bu erkek yargının karşısında gerçek adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Bizlere hayatı dar eden bu kadın düşmanı politikaların karşısında haklarımızı ve hayatlarımızı savunmaya, isyanımızı haykırmaya ve hesap sormaya devam edeceğiz. 10 Temmuz Çarşamba günü Şule Çet davasının 3. duruşması görülecek. İntihar süsü verilerek üstü örtülmeye çalışılan bu cinayetin cezasız kalmaması için yarın Ankara Adliyesi önü, 5. celsesi görülecek olan Ecem’in davası için 11 Temmuz Perşembe günü Kocaeli Adliyesi önünde haykıracağız. Bir kişi daha eksilmeyene dek, bu davaları takip edecek katillerden hesap soracağız” dedi.

İlgili haberler
Esra Gövem’i unutmadık!

Üç yıl önce bugün eski eşi tarafından koruma kararına rağmen öldürüldü Esra Gövem. Gövem ailesinin a...

Kadınlar ‘Şule Çet için adalet’ demeye devam ediyo...

Ankara’da cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra bir plazanın 20'inci katından atılarak katledil...

Hayatına sahip çıkan Agrin hayallerinin peşinden g...

Din yoluyla değişebileceğime inandım, bu nedenle seçtim imam hatibi. ‘Yaşadığım bu duyguları benden...