Kızına şiddet uyguladığı görüntüleri ortaya çıkan baba tutuklandı
Bir babanın 19 yaşındaki kızına işkence yaptığı görüntüler ortaya çıktı. Gözaltına alınan baba tutuklandı.

19 yaşındaki kızına işkence yaptığı için hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan Muzaffer A. isimli baba tutuklandı. Babanın 5 Ekim günü de kızının şikayeti üzerine gözaltına alındığı ancak serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
Sosyal medyada paylaşılan görüntüde Muzaffer A. isimli bir baba, Tuğba isimli 19 yaşındaki kızına yumruk atıyor ve işkence ediyordu. Tepkilere sebep olan görüntünün ardından baba için gözaltı kararı çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından “Kasten yaralama” suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Muzaffer A. çıkarıldığı mahkemece ‘Basit yaralama’ suçundan tutuklandı.

‘BANA VURMASINI HAZMEDEMEDİM’

Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği’nde ifadesi alınan baba Muzaffer A., ilk önce kızının kendisine vurduğunu bunu hazmedemediğini kendisini kaybederek kızını dövmeye devam ettiğini söylediği öğrenildi. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği’ndeki ifadesi tamamlanan Muzaffer A. tutuklandı.

5 EKİM'DE DE GÖZALTINA ALINMIŞ, SERBEST BIRAKILMIŞ

Babanın 5 Ekim’de de kızının şikayetçi olması üzerine gözaltına alındığı ancak nöbetçi savcının verdiği talimat sonrası serbest bırakıldığı da ortaya çıktı.
DHA’nın edindiği bilgiye göre; 19 yaşındaki Tuğba A. babasının evlerinde kendisini darbettiğini ve iki dişinin kırıldığını belirterek şiddet anlarına ait videolarla birlikte 5 Ekim’de Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek şikayetçi oldu. Polis ekipleri tarafından aynı gün yakalanan baba Muzaffer A. ifadesi alındıktan sonra, nöbetçi savcının verdiği talimatla emniyetten serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA YAYINLANMIŞTI

Babanın kızına uyguladığı şiddet görüntülerini ve genç kadının yardım çığlıklarını kendi hesabından paylaşan bir Twitter kullanıcısı, “19 yaşındaki kıza öz babası işkence yapıyor. Anne yatalak. Hepsi bir psikopatın elinde. Olayın doğruluğunu teyit ettim. Ne olur bildiğiniz ne kadar yetkili varsa etiketleyin. Bu insanları kurtaralım. Yer: Taksim/ Tarlabaşı Elimde resmi evraklar da var” ifadelerini kullandı.
Aile Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Tuğba kızımız ile iletişim halindeyiz. Sosyal inceleme süreci devam etmekte. Olayın hukuki boyutunu yakından takip edeceğiz” dedi.

‘TUĞBA’YA DAHA KÖTÜ DAVRANIŞLAR SÖZ KONUSU’
Sosyal medya üzerinden “#TuğbayaYardımEdin” etiketiyle kampanya başlatıldı. Etiket trending topic listesinde ilk sıraya yerleşti. Sanatçı Haluk Levent genç kadına ulaştıklarını bildirdi. Twitter hesabından açıklama yapan Levent, “Kızımıza ulaştık. Maalesef baba tarafından Tuğba’ya daha kötü davranışlar söz konusu. Sevgili avukat Turgay Özcan her türlü hukuki durumlarla ilgilenecektir. Kızımızın sağlık, geçinme ve barınma sorunlarını çözeceğiz” dedi.
İlgili haberler
6284 sayılı Şiddetle Mücadele Yasası neden hedefte...

6284 sayılı Yasa bir süredir hedefte. Yasa’yı değerlendiren Mor Çatı avukatlarından Deniz Bayram sal...

6284 kadınlara neler sağlıyor?

Ahmet Kural tarafından şiddete maruz bırakılan Sıla’nın da başvurduğu 6284 sayılı Şiddetin Önlenmesi...

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa: Kadınlar...

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun, şiddetle mücadele için kadınların elindeki en önemli yasal...