KESK İstanbul Kadın Meclisi: Şengül Karaca için adalet istiyoruz!
Şengül Karaca’nın şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin davada sanık beraat etmişti. KESK 14 Haziran'da İstinaf Mahkemesine tüm kadınları dayanışmaya çağırıyor.

4 Mayıs 2017'de şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Şengül Karaca'nın davasından sanığın beraati çıkması üzerine KESK İstanbul Kadın Meclisi, tüm kadınları İstinaf Mahkemesine çağırdı. KESK, sanığın çelişkili ifadelerinin mahkeme tarafından dikkate alınmadığını açıklamasında ifade etti ve Şengül Karaca ve tüm kadınlar için adalet istediklerini söyledi. Açıklamanın tamamı şöyle:

"Erkek adalete karşı gerçek adaleti aramaya devam ediyoruz. 4 Mayıs 2017'de pencereden atıldığı tanıklar tarafından görülen arkadaşımız Şengül Karaca için ve katledilen bütün kadınlar için adalet istiyoruz.
Hasan Aydın'ın tüm çelişkili ifadeleri mahkeme tarafından görmezlikten gelindi ve adli tıbbın "cinayet mi intihar mı belli değil " raporuna dayanılarak sanık Hasan Aydın'ın beraatine karar verildi.
14 Haziran 2021 saat 10.30'da Kartal İstinaf Mahkemesinde karar duruşması var. Tüm kadınları duruşmaya çağırıyoruz! Erkek vuruyor devlet koruyor! Kadın cinayetleri politiktir!"

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Bir kadın cinayetinin ardı

Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış...

‘İntihar’ diye üzeri kapatılmıştı, soruşturma yeni...

Yaklaşık 4 yıl önce şüpheli bir şekilde yaşamanı yitiren ve ‘intihar’ denilerek kapatılan Medine Ok...

Kadınların erkek, yargı, devlet şiddetiyle mücadel...

Kadın cinayetlerinde artan vahşet tablosunu ve yaygınlaşan cezasızlığı Avukat Ezgi Duman değerlendir...