'Kendimiz için bir şey yapıyoruz'
Ekmek ve Gül kadınları bir araya getiriyor. Bursa'da bir kahvaltı düzenleyen Ekmek ve Gül okuru ev kadını, memur, öğrenci kadınlar da birbirini hiç tanımazken dayanışma için buluştu.

Kadınlar Ekmek ve Gül etrafında buluşuyor, tanışıyor, dayanışmaya devam ediyor. Bursa’da kahvaltıda buluşan Ekmek ve Gül okuru kadınlar da birbirlerini tanımak, el ele daha güçlü olmak için bir aradaydı.
Bu kahvaltıda çalışan kadınlar da vardı, ev kadınları da, öğrenciler de... Birbirlerini hiç tanımayan onca kadını buluşturmuştu Ekmek ve Gül. İçinden geçtiğimiz zor günleri konuşup, umudu büyütmeye çalıştı kadınlar. Derdini, tasasını, ne yapılması gerektiğini anlattı kadınlar, Sağlık emekçisi Edibe kadınların kendileri için de bir şeyler yapması gerektiğini söyledi. “Zor günler yaşıyoruz, hep birlikte üstesinden geleceğiz, güzel günlerimiz olacak” dedi. Referanduma dair görüşlerini de aktardılar. Referandumu tartışırken çadırlarda bekleyen insanların gönüllü değil, ücret karşılığı bu işi yaptığını söyleyenler oldu. Bursa’nın farklı yerlerinden gelen kadınlar bu kahvaltı ile birbirini tanıdı, sık sık bir arada olma sözü verdi. 

İlgili haberler
Bu buluşmaya çok ihtiyacımız varmış

Evinin, çocuğunun sorumlulukları arasında kısacık bir zamana 8 Mart çalışmasını sığdıran ev kadınlar...

Usanmadan yineliyoruz ‘Ekmek ve Gül’ talebimizi

Gazi Mahallesinde kadınlar gelenekselleşen 8 Mart etkinliğinde buluştu yine. Ta yıllara dayanan bir...