Her yerden bu kadar yayını nasıl yapıyor bu kadınlar?
İşte size 1 haftalık halimiz ahvalimiz... Her gün farklı yerlerden canlı yayın yaptı kadınlar. Ellerinde bir cep telefonu bir de kulaklık vardı. #BirTıkDaKendimİçin kaç tıka ulaştı?

Bu tık kadınlar için diyerek yola çıktık, #BirTıkDaKendimİçin diyen kadınlarla güçlendik. 1 Nisan’dan beridir sosyal medyada sitemiz için yürüyen kampanyamıza dört bir yandan, yüzlerce kadından video, fotoğraf, mesaj aktı. #BirTıkDaKendimİçin diyerek sözlerini söyleyen kadınların yaratıcılıkları, esprileri, neşeleri, heyecanları, muziplikleri şahaneydi. Kimisi pazardan, kimisi mutfaktan, kimisi çalıştığı ofisten, kimisi evinden, kimisi düğün alışverişine giderken arabadan, kimisi doğum günü kutlamasından, kimisi yurttan, kimisi kampüsten, kimisi sokaktan, kimisi fabrikadaki yemek molasından #BirTıkDaKendimİçin diyen kadınlar, çok güzel bir kampanya yürüttünüz! Alkışlar size, alkışlar yaratıcılığınıza, alkışlar cesaretinize!

Gelelim tıklara:
o 3 Nisan Pazartesi günü yayın hayatına yeniden başlayan ekmekvegul.net’te hafta boyunca canlı yayınlarımız vardı.
İlk olarak bir Hoşgeldiniz! yayınıyla başladık. Sitemizi anlattık, birlikte neler yapabileceğimizi konuştuk.
Ve sonrasında farklı illerden kadınlar hafta boyunca Ekmek ve Gül TV’den canlı yayınlar yaptılar. “Kadınlar yaptı” diyoruz. Çünkü gerçekten de kadınların cep telefonları, telefon kulaklıkları ile yaptığı yayınlar oldu bunlar. İstanbul Pendik, Bursa Panayır, Ankara Mamak, Kocaeli Üniversitesi, Adana Hanedan Mahallesi, İstanbul Kadıköy, İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi, Dersim, İzmir Tepecik Mahallesi canlı yayın duraklarımızdı.
Televizyonculuğun şaşaalı ekranlarla, parlak ışıklı stüdyolarda, milyon dolarlık teknik donanımlarla, onlarca kişilik profesyonel teknik ekiplerle yapıldığı ama ekranların kadınların sözüne, derdine, çözüm önerilerine kapalı olduğu “yayıncılık” anlayışına karşı kadınların mütevazı olanaklarla yarattığı kendi medyaları olabilmek için çok önemli bir adım attık. Kimi zaman referandumu konuştuk, kimi zaman ev eksenli çalışan kadınların işsizlik ve güvencesizlik sorununu, sağlıkta dönüşümü, Roman kadınların ayrımcılık sorununu gündem ettik. Kimi zaman kampüsten genç kadınlar aldı mikrofonu ellerine, kimi zaman ise mahallelerinde kadınlar için yeni bir hayat kurmak için bir araya gelen kadınların derneğinde neler yaptıklarını konuştuk.
Bütün bu yayınların en önemli ortak özelliği, kadınların kendilerini anlatma isteği ve olanaksızlıklar içinden bir olanak yaratarak sözlerini başka kadınlara ulaştırma çabasıydı.
Yayınların tamamını Ekmek ve Gül TV sekmesinden izleyebilirsiniz. Yayınların hepsi burada!

o Bu yayınlarımız sitemizin anasayfasındaki Ekmek ve Gül TV bölümünden canlı izlenebildiği gibi, facebook ve twitter hesaplarımızdan ve youtube kanalımızdan da aynı anda canlı olarak takip edilebiliyor.
Yayınlar boyunca gördük ki bu yayınlarımız en çok facebook sayfamızdan takip edildi ve paylaşıldı. Kimi yayınlarımızın izlenme oranları 3 bini buldu. Bazı yayınlarımız 40’ın üstünde kişi tarafından paylaşıldı. 3 Nisan- 9 Nisan tarihleri arasında facebook sayfamızda yaptığımız paylaşımlar 72 bin 710 kişiye ulaşmış. Gönderilerimiz 17 bin 487 etkileşim almış (yani insanların beğeniler, yorumlar, ifade bırakmalar, paylaşmalarla yaptığı etkileşim sayısı 17 bin 487’ye ulaşmış) Paylaştığımız videolar 25 bin 766 kişiye ulaşmış. Şu an facebook sayfamız 4 bin 528 kişi tarafından takip ediliyor. Bu hafta hedefimiz bu sayıyı en az 5 bine çıkarmak. Pamuk eller beğen tuşuna! Sadece siz beğenmekle ve paylaşmakla kalmayın, arkadaşlarınızı da sayfamızı beğenmeye davet edin, olur mu?

o Ve ekmekvegul.net sayfasının istatistikleri: 3 Nisan- 9 Nisan tarihleri arasında sitemiz tam 26 bin 965 kez tıklanmış. #BirTıkDaKendimİçin diyen kadınların tık’ına 26 bin 965 kez mazhar olmak çok gurur verici! Bu arada bu haftanın en çok tıklanan içeriğinin Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde Çepniler Konut Kooperatifi’nin inşaatında tuğla taşırken üçüncü kattan merdiven boşluğuna düşerek yaşamını kaybeden 61 yaşındaki Hava Şahin’in haberi olduğunu söyleyelim. Haberi hazırlarken söylediğimiz “Emekli olmamız gereken yaşta çalışmak, çalışırken ölmek istemiyoruz!” sözü haberi sosyal medyada paylaşan pek çok kişi tarafından da dile getirildi.
İkinci en çok paylaşılan içeriğimiz ise Erzurumlu Frida ile yaptığımız röportaj... Demek ki “zukkummm” demek istediğimiz çok şey var!

o Bu hafta boyunca da pek çok yerden canlı yayınlar, röportajlar, yazılar, izlenimler, mektuplarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu hafta referandum için son düzlük. Kadınların referandum tartışmalarını yansıtmak için sizlerden görüş, mektup, yazı, kısa çekimler bekliyoruz.

o Unutmadan; 13 Nisan farklı hayır platformlarında bir araya gelen kadınların birlikte yapacakları, ortak sözlerini farklı illerde eş zamanlı eylemlerle ortak bir biçimde söyleyecekleri bir gün. Bu eylemleri canlı yayınlarla sizlerle paylaşacağız. Eylemle ilgili bilgili de şurada: Referandum öncesi 'Hayır'lı bir buluşma
Yayını izlemenizden çok eylemin içinden el sallamanızı tercih ediyoruz tabi :)

İyi haftalar...

BİRLİKTE NELER YAPABİLİRİZ?
o Ekmek ve Gül sitesi sizden gelecek her türlü mektup, izlenim, haber, fotoğraf ve videoya açık. Yayınlanmasını istediklerinizi [email protected] adresine gönderebilir, Facebook ve Twitter hesaplarımızda paylaşabilirsiniz.
o Ekmek ve Gül sitesi kadın örgütlerinin de haberlerine, etkinliklerine açık bir alan. Sitemizde yer alan Kadınların Ajandası bölümünde etkinliklerinizin, çalışmalarınızın kadınlarla paylaşılmasını isterseniz [email protected] adresine etkinliğinizin ya da çalışmanızın bilgilerini atabilirsiniz. Böylece biz de ajandaya sizin etkinliklerinizi ekleyebilir, kadınların bilgisine sunabiliriz.
o Ekmek ve Gül sitesinde kadın örgütlerini, kadın platformlarını tanıtmak, kadınların size nasıl ulaşabileceğinin bilgisini paylaşmak için bir bölüm olacak. Bu bölümde yer almak için siz de 3 dakikalık bir video çekebilir ve bize ulaştırabilirsiniz.
o Ekmek ve Gül sitesini iletişimde olduğunuz kadınlara duyurmak, kadınların da mektup, izlenim, haber, fotoğraf ve videolarla bizi zenginleştirmesini sağlamak çok büyük bir dayanışma olacaktır.
o Ekmek ve Gül TV her gün farklı yerlerden kadınların desteği ile programlar yayınlayacak. Siz de eğer "biz de buradan bir program çekmek istiyoruz" derseniz yine bize [email protected] adresinden ya da 0533 209 01 78 numaralı whatsapp hesabından ulaşabilirsiniz.
Birlikte yapabileceğimiz çok şey var. Ve biliyoruz ki kadınların yaratıcılığının sınırı yok. Aklınıza gelen, içinizden gelen her şeyi bizimle paylaşın. Sitemizi canlı bir buluşma ortamına dönüştürmek ve her gün daha çok kadınla bir araya gelmek için dayanışmanızı esirgemeyin...

İlgili haberler
Afişlerdeki kadınların yüzü gülüyor. Peki bizimki?

Bilboardlarda boy boy 'sağlık herkes için ulaşılabilir' afişleri... Peki gerçek öyle mi? SES İzmir...

Dersim'de kadınlar referandumu konuşuyor

Referanduma sayılı günler kaldı. Birçok yerde kadınlar anayasa değişikliğini tartışmaya devam ediyor...

Roman kadınların en büyük derdi işsizlik

İzmir’de kurulan Türkiye’nin ilk kadın Roman derneği Roman Kadınları Kalkındırma ve Güzelleştirme De...