‘Kayyuma hayır’ diyen kadınlar yargılanıyor!
‘Kayyuma hayır’ dedikleri için polis şiddetine uğrayan kadınlar yargılandıkları davanın ardından okutulmayan basın açılamasını okudu, yine ‘kayyumlara, kazanımlarımızın gasp edilmesine hayır’ dediler.


“Kayyumlara, kazanımlarımızın gasp edilmesine hayır” diyerek Beşiktaş’ta eylem yapan ve polis şiddetine maruz kalarak gözaltına alınan kadınların yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Kadınların dayanışma göstererek katılım sağladığı dava daha büyük bir salonda gerçekleştirilmek üzere 18 Mart 2020 saat 10’a ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan kadınlar şöyle konuştu:

“Kadınlar Birlikte Güçlü olarak ‘kayyuma hayır’ demek, kayyumun kadın kazanımlarına, haklarına nasıl bir saldırı olduğunu anlatmak üzere; eş başkanlık sistemine hedef göstermenin kadınların eşit temsiliyetine zarar verdiğini, her gün kadınların öldürüldüğü bir ülkede kadınların şiddete uğradıklarında başvurdukları merkezleri kapatan kayyumların nasıl bir erkek egemen sistemin sonucu olduğunu anlatmak üzere basın açıklaması yapmak istemiştik. Ama henüz açıklamamızı yapamadan polis şiddeti ile karşı karşıya kaldık. Darp edilerek gözaltına alındık. Herhangi bir uyarı yapılmadan oldu bu. Sonrada bunun üzerinden bize bir dava açıldı: ‘İhtara rağmen dağılmadığımız, toplantı gösteri yürüyüş kanununa muhalefet ettiğimiz’ iddiasıyla... İfadelerimizi verdik, beraatimizi istedik. Erkek adalet bu celsede derhal bize beraat vermeyi uygun görmedi ve 18 Mart’a duruşmamızı erteledi. 18 Mart’ta da çok güçlü bir şekilde burada olacağız.”

Daha sonrasında kadınlar polis saldırısına uğradıkları için Beşiktaş’ta okumalarına izin verilmeyen basın açıklamalarını burada okudular. Kayyumun kadınların kazanımlarını nasıl hedef aldığı madde madde açıklanırken metnin okunmasının ardından kadınlar “Kayyumlara hayır demeye devam edeceğiz” dediler.

İlgili haberler
Kayyumlar kadınların dayanışma ağlarını hedef aldı

2016’dan bu yana bölgede 43 kadın dayanışma merkezi kapatıldı. Belediyelerde çalışan çok sayıda kadı...

Bir kayyum hikayesi: İşimden oldum, direncimden as...

Van’da kayyumla işinden olan belediye işçisi bir kadın anlatıyor: Sinmedim, hakkımı aramaktan vazgeç...

Kadınların bahçesine kayyum atandı!

Diyarbakır’da Bismil Belediyesi’ne atanan kayyum, 100 dönümlük araziyi kendi elleriyle eken kadınlar...