Antalyalı kadınlar: Tüm sorumlular cezalandırılmalı!
Antalya’da Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan ancak vurularak yol kenarına atılan 16 yaşındaki R.A. için kadınlar AÇSHB İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı: ‘Sorumlular hesap versin!’

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 15 Aralık’ta devlet korumasında olan ancak ateşli silahla vurularak yol kenarına atılan 16 yaşındaki kız çocuğunun hayati tehlikesi devam ederken Antalya Kadın Platformu, Antalya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (AÇSHB) önünde olaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kadınlar 16 yaşındaki R.A.’yı yol kenarına atan arabadaki şahıslardan sadece birinin tutuklanıp diğerlerinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.


BURAYA HESAP SORMAK İÇİN GELDİK
Basın metnini okuyan Nilcan Balık, “Her geçen gün çocuklarımız ölüyor. Kimi çocuk işçi olarak güvencesiz çalıştığı fabrikalarda, atölyelerde, kimi rant için göz ardı edilmiş okul kantinlerinde, yemekhanelerde, kimi devlet eliyle desteklenen dinci-gerici vakıf ve cemaat yurtlarında, kurslarında... 16 yaşındaki bir kız çocuğu başından ve karnından vuruldu. Hastaneye kaldırıldı. Çocuk Esirgeme Kurumunda kaldığı ortaya çıktı. Biz kadınlar buraya hesap sormak için geldik. 16 yaşındaki R. A. esirgeme yurdunda kalırken vahşice saldırıya uğradı. koruyamadınız! Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığına soruyoruz; kadınları koruyamadınız, çocukları koruyamadınız! Kimlerin güvenliği ve teminatı için bu görevlerde yer alıyorsunuz. R. A.’nın bu duruma gelmesinde sorumlu bütün yetkiler hakkında soruşturma açılması ve görevden alınmasını istiyoruz. Tüm sorumlular cezalandırılmalıdır. Biz kadınlar gerçek adalet sağlanana kadar bu olayın takipçisiyiz” dedi.

Pankart ve dövizlerini kurum kapısına asan kadınlar il müdürlüğünden açıklama bekliyor!

NE OLMUŞTU?
Antalya’nın Manavgat ilçesinde 15 Aralık’ta devlet korumasında olan 16 yaşındaki bir kız çocuğu ateşli silahla yaralanmış halde bulundu. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı, 2’si serbest bırakıldı. Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürülen çocuğun ise hayati tehlikesi sürüyor.
İlgili haberler
Antalya Kadın Platformu: Yaşamak istiyoruz

Antalya Kadın Platformu 24 Kasım’da ‘yaşamak istiyoruz’ diyerek bir araya geliyor.

Antalya’da kadınlar: Kadın düşmanı yasalara izin v...

Antalya’da film gösteriminde bir araya gelen kadınlar hakları için daha fazla mücadele etmek zorunda...

Antalya’da 16 yaşındaki kız çocuğunu vuran şahıs t...

Antalya’da Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan 16 yaşındaki kız çocuğunu ateşli silahla yaralayan şahıs t...