Karşıyakalı kadınlar çocuk istismarına karşı imza topladı
Türkiye genelinde süren ‘Çocuk istismarını aklatmayacağız’ kampanyası kapsamında Karşıyakalı kadınlar imza standı açtı. Kadınlar, ‘Bu imza bugün için, bu imza gelecek için’ diyerek çağrı yaptı.

Türkiye’nin pek çok ilinde devam eden ‘Çocuk istismarını aklatmayacağız’ kampanyası kapsamında İzmir’in Karşıyaka ilçesinde kadınlar ilçe merkezinde stand açarak imza kampanyası başlattı. Kadınlar, taleplerini sıraladığı imza metninde şunları belirtti:
* Doğduğu andan itibaren çocuk, birey olarak kabul edilmeli ve başta eğitim olmak üzere tüm politikalar çocukların kendilerini ifade eden bireylere dönüştürülmesini sağlayacak şekilde düzenlenmeli.
* Eğitim parasız, ulaşılabilir ve nitelikli olmalı, çocuklar çeşitli adlarla faaliyet yürüten yurtlara, okullara ve sıbyan mekteplerine mahkum edilmemeli.
* Müfredat, her çocuğun yaşına uygun cinsel eğitim verilmek üzere düzenlenmeli.
* Evlenme yaşı 18 olarak korunmalı ve 18 yaş öncesi hakim-veli izni ile evlenmeye olanak sağlayan kanun maddesi kaldırılmalı.
* 18 yaşın altındaki her birey çocuk kabul edildiğinden cinsel istismar bakımından yaş ayrımı yapılmadan sanıkların cezalandırılması sağlanmalı, çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarında iyi hal indirimi kaldırılmalı.
* Eğitim, sağlık, yargı, kolluk görevlerine zorunlu özel eğitim programları uygulanmalı, mağdurun mağduriyeti artıracak uygulamalara fırsat tanımayacak düzenlemeler getirilmelidir.
* Cinsel istismarın önlenmesi ve mağduriyetin etkilerinin azaltılması açısından yaygın, ulaşılabilir ve mağdurun korunmasını ve güçlendirilmesi sağlayacak merkezler açılmalı.

İlgili haberler
İstismara karşı İzmirli kadınlar eylemde

İzmir Kadın Platformu Kanuni Sultan Süleyman Hastanesine 5 ayda, 115 hamile çocuğun başvurmasına ve...

Çocuk istismarını aklatmayacağız!

Bu karanlık tablonun daha fazla çocuğun hayatına kast etmesini engellemek için, yetkililere gerçek s...

İl il ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ Kampanyas...

Türkiye’nin bir çok ilinde çocuk istismarına karşı ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ diyerek kampan...