Şiddet gördüğü kocasını öldüren kadına meşru müdafaa kararı
Yıllardır şiddet gördüğü ve kendisini ölümle tehdit eden kocasını öldüren B.F. önce tutuklandı, ardından mahkemenin meşru müdafaa kararıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Pendik'te bir kadın kocasını av tüfeğiyle öldürdü. Sürekli şiddet gördüğü ve eşi tarafından ölümle tehdit edildiği ortaya çıkınca B.F. çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İddiaya göre, B.F, o sırada kavga ettiği kocası Sedat F’ye av tüfeği ile ateş açtı. Genç kadın daha sonra üst komşusuna çıkarak olayı haber verdi.

İhbar üzerine eve gelen polis, kadını gözaltına aldı. Komşu Metin A, yaşananları şöyle anlattı: “Kadın bize geldi ve ‘Ben çok kötü bir şey yaptım, kocamı vurdum’ dedi. Polisi aradık haber verdik. Kocası aileye rahat vermiyordu.”

MAHKEMEDEN MEŞRU MÜDAFAA KARARI
B.F. "Eşi kasten öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından, suçun meşru müdafaa sınırları içinde ve taksirle öldürme kapsamında kalacağı için serbest bırakıldı.

'BİR SEFERİNDE KAFAMA BIÇAK SAPLAMIŞTI'
Mahkemedeki sorgusunda, namaz kılarken eşinin eve geldiğini, secdede iken kafasına ayağıyla bastığını anlatan B.F. ifadesinde şunları anlattı: “Sonra kendisi içeriye gitti. Ben de namazı kıldıktan sonra içeriye gittim. Yanında silah bulunuyordu. Kendisi ‘ben şimdi bu silahla önce Y’yi, sonra annemi, babamı, sonra sizi öldüreceğim, en son da kendi kafama sıkacağım' şeklinde uyumadan önce sözü olmuştu. ‘Hepinizi geberteceğim’ dedi. ‘Ben şimdi bu silahla kafana sıksam etini cımbızla zor toplarlar’ dedi. Kendisi uyumadan önce uyuşturucu madde sarıp içmişti. Tüfek de başının ucundaydı. Daha önce bana ve çocuklarıma çok eziyette bulunmuştu. Bir seferinde kafama bıçak saplamıştı. Ben uyanınca tüfekle eylemde bulunmaması için başucunda bulunan tüfeği aldığım sırada tüfek birden ateş aldı. Ben daha önce hiç silah kullanmamıştım. Ateş etme gibi bir niyetim yoktu. Sadece bana ve çocuklarıma zarar vermesini engellemeye çalıştım. Çok pişmanım, öldürme kastım yoktu. Daha önce kendisi birçok kez beni yaraladı. Dişimi kırdı, bıçakla kafamı yaraladı. 14 yaşındaki kızıma tasma takıp sokakta gezdirmişti. 8-9 defa kadın sığınma evine sığınmıştım. Evin ihtiyacını çalışıp ben gideriyordum. Benden sosyal yardım paralarını da zorla alıyordu. Bana zorla uyuşturucu madde veriyordu. Onun yüzünden daha önce iki gün yoğun bakımda kaldım. Eşimin anti sosyal kişilik bozukluğu vardı. Bununla ilgili raporları da vardı.”

Mahkeme, suçun vasfının değişme ihtimali ve suçun meşru müdafaa sınırları içinde kalabileceği için savcının tutukluluk talebinin reddine, B.F’nin yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verdi.

MAHKEME SAVCININ TUTUKLAMA TALEBİNİ REDDETTİ
Mahkemenin kararı ise şöyle: “Şüpheliye yüklenen 'eşi kasten öldürmek' suçunun niteliği, vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali (taksirle öldürme), meşru müdafaa kapsamında kalma ihtimali, dosya kapsamında ifadeleri alınan maktulün annesi, kardeşleri, çocuklarının beyanları ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, tutuklamanın tedbir niteliği gözetilerek bu suçtan tutuklama isteminin reddine, başka suçtan tutuklu veya hükümlü değil ise derhal serbest bırakılmasına, haftanın 4 günü karakola giderek imza altına alınmasına, yurt dışına çıkma yasağının uygulanmasına...”

İlgili haberler
Kocası tarafından öldürülen Sanaa’yı tanıyor musun...

Çocuğuyla birlikte şiddette uzak bir yaşama devam edebilmek için mücadele eden Sanaa kaldığı sığınağ...

Böyle bir meclisin meşruiyeti, öldüren kocanın sev...

‘Bu Meclisin kadınlar açısından meşruiyeti, kadınlara sürekli şiddet uygulayıp, zoraki birlikteliğe...

19 yıllık işkenceye dayanamayan kadın kocasını öld...

Kocası tarafından 19 yıl boyunca türlü işkencelere maruz kalan kadın kocasını kiralık katile öldürtt...