Karşıyaka Kent Konseyi: Karar yok hükmündedir, Sözleşme yürürlüktedir!
Karşıyaka Kent Konseyi İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını protesto ederek, ‘Cumhurbaşkanlığı kararı yok hükmündedir, Sözleşme yürürlüktedir’ dedi.

Karşıyaka Kent Konseyi ve Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını protesto ederek, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi hizmetler binası önünde yapılan açıklamada Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysun Kuru konuştu.

İstanbul Sözleşmesi’nin önemine değinen Kuru, “İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı yok hükmündedir, Sözleşme yürürlüktedir. Çok taraflı bir uluslararası anlaşma iç hukukta nasıl yürürlüğe girdiyse aynı usul ile geri alınabilir” dedi.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’ne taraf olmaya devam ettiğini ve Sözleşme’deki yükümlülüklerini yerine getirmek zorunda olduğunu hatırlatan Kuru, “Demokratik bir hukuk devletine eşit, özgür ve şiddetten uzak bir yaşam sürmek isteyen herkesi İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Karşıyaka Kent Konseyi

İlgili haberler
İzmir Barosu: İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir, h...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösteren İzmir Barosu, Cumhurbaşkanı kararının usuls...

5 soruda İstanbul Sözleşmesi

Cumhurbaşkanı’nın bir gecede çekilme kararı aldığı İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin soruları 5 maddede...

Tek adamın kararı, kadınların hayatı, hepimizin 1...

Kadınların kazanımlarını açık hedef haline getiren, hükümetin önüne gericilik programlarını koyan çe...