Karma eğitime saldırıda HÜDA PAR ve BBP el artırdı
Milli Eğitim Bakanının karma eğitimi hedef alması üzerine HÜDA PAR ve BBP el artırdı, Kız okullarının yanında kadın hastaneleri, kadın üniversiteleri de açılması gerektiğini söylediler.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “Kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur” sözleri üzerine Cumhur İttifakının diğer bileşenleri HÜDA-PAR ve Büyük Birlik Partisi (BBP) el artırdı. Geçtiğimiz gün Menzil Cemaati liderinin cenaze törenine katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve HÜDAPAR’lı Şehzade Demir Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in “çocuğunu okula göndermeyen veliyi ikna etmek için” kız okulları kurulmasını önerisini destekledi.

BBP: ‘KADIN HASTANELERİ VE KADIN ÜNİVERSİTELERİ DE KURULSUN’

Sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanına destek veren BBP Genel Başkanı Destici, “Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir” diyerek laikliğin gerekliliklerini hatırlatanları ve kız çocuklarının eğitime katılımının kız okulları ile olmayacağını söyleyenleri hedefe koydu. Destici Milli Eğitim Bakanının söylediklerine el artırarak kadın üniversiteleri açılması, kadın hastanesi yapılması planlarını da ekledi: “Japonya'daki gibi kadın üniversiteleri de açmalıyız. Şehir hastanelerinden başlayarak her ile en az bir kadın hastanesi de planlamalıyız. Hayatımızı, eğitim sistemimizi, üniversitelerimizi ya da hastanelerimizi emperyalist Batı'ya ya da sola göre dizayn etmek zorunda değiliz. İlim nerede ise gidip alırız. Lâkin, yöntemi kendi inanç ve kültür değerlerimize göre kurgulayıp uygulamalıyız.”

HÜDAPAR’LI ŞEHZADE DEMİR: ‘BAKANA KATILIYORUZ’

Meclis Genel Kurulunda ise AKP listesinden seçime giren HÜDAPAR’lı milletvekili Şehzade Demir de karma eğitimi hedef aldı, şu sözlerle Milli Eğitim Bakanına katıldığını söyledi.
“Milli Eğitim Bakanı’nın karma eğitim ile ilgili söylediklerine biz de katılıyoruz. Kimse çocuklarını karma eğitim veren kurumlara göndermeye zorlanmasın. Kız okulları da olsun erkek okulları da. Aynı şekilde karma eğitim veren okullar da. İnsanımız çocuğunu hangi okula göndermek istiyorsa baskı katında kalmadan kendi değerleri doğrultusunda göndersin. İstediği hassasiyet ve anlayışla yetiştirsin. Bu tercih hakkı bütün anne ve babaların en doğal hakkıdır. Karma eğitim dayatılması bu hakkın zorla elinden alınmasıdır.”


ÇOK DA YENİ OLMAYAN BİR TARTIŞMA YENİDEN GÜNDEMDE: KADIN ÜNİVERSİTELERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haziran 2019'da G20 zirvesi için bulunduğu Japonya'da kendisine fahri doktora unvanı veren Mokugawa Kadın Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, “Japonya'daki 800 üniversitenin 80'i kadın üniversitesi. Bu benim için çok anlamlı. Bizde böyle bir şey yok, olması halinde de neler olur o ayrı bir soru işareti. Japonya'daki 80 kadın üniversitesini, büyükelçime görev veriyorum, incelemek suretiyle ülkemde de bunun adımını inşallah atacağız” ifadelerini kullanmıştı. “Kadın Üniversitesi” 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer almıştı. 2022 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında da kadın üniversitelerine yer verilmiş, üniversite öğrencisi kadınlar ve kadın örgütleri karşı çıkmış, protestolar yapmışlardı.

Manşet Fotoğraf: Solda Mustafa Destici (Mustafaefeunsal, CC BY-SA 4.0/Wikimedia Commons), sağda Şehzade Demir (TBMM TV'den ekran görüntüsü)

Kutu fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yeni dayatmaların habercisi: Kadın üniversiteleri

‘Kadınları güçsüz hissettirme ve toplumdan uzak bir yerde konumlandırma çabalarının karşılığı genç k...

Kadın üniversiteleri: Karma eğitime saldırı, kadın...

Japonya’daki üniversitelerin yüzde 10'unu oluşturan kadın üniversitelerinin tarihsel amacı 'Japonya’...

5 maddede 'Kadın Üniversiteleri'ne neden karşıyız?

Erdoğan’ın talimatıyla ‘Kadın Üniversitesi’ 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alarak res...