Karadolap'ta kadınlar tacize karşı buluştu
Eyüpsultan'ın Karadolap Mahallesi'nde bir araya gelen kadınlar, mahallelerinde uzun süredir yaşanan taciz olaylarını protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan Karadolap Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, mahallede sistematik olarak gerçekleşen tacizlere karşı bir araya geldi. Karadolap Spor Kulübü önünde buluşup yürüyüş yapan kadınlar, bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada kadınlar güvenli mahalleler ve sokaklar talep ettiklerini vurgularken mahallelerinde yaşayan bir erkeğin kadınları sürekli olarak sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiğini söyledi. Yapılan tüm uyarılar ve göz altına alınmasına rağmen bu erkeğin kadınları taciz etmeye devam ettiğini söyleyen kadınlar, bu erkeğin tacize tepki gösteren kurumları ve kadınları da tehdit ettiğini ifade etti.

Kadınlar açıklamada, sokakta tedirgin hissetmelerinin bir diğer nedeninin de mahalledeki çeteleşme ve madde bağımlılıkları olduğunu da vurguladı.

Taciz faili erkeğin tutuklanmasını talep eden kadınlar, "Günün her saati, her dakikası kendi mahallemizde güvende olmak hakkımız. 6284 no'lu Kanun etkin uygulansın" dedi.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Nurtepe ve Güzeltepeli kadınlar tacize karşı buluş...

Nurtepe ve Güzeltepe Mahallesi'nden kadınlar yaşadıkları mahallelerde artan tacize karşı bir araya g...

Eyüpsultan'da tehdide karşı barikat kuran kadın: U...

İstanbul Eyüp'te eski dini nikahlı eşine şiddet uygulayan ve sürekli tehdit eden Ahmet Çelik'in tutu...

Şiddetin sebepleri tekilleştiriliyor, cezasızlıkla...

Artan şiddetin kadınlar üzerindeki etkilerini, şiddetin gerekçesi olarak ortaya canilik ve psikoloji...