Boşanma aşamasında olduğu kadını öldürmeden önce evini yaktı
Çanakkale'de boşanma aşamasında olduğu Saliha Gizem Yıldızhan'ı öldüren Fırat Yıldızhan, cinayetten 6 ay önce kadının oturduğu evi yaktı.

Çanakkale'de, boşanma aşamasında olduğu Saliha Gizem Yıldızhan'ı öldüren Fırat Yıldızhan'ın olaydan 6 ay önce kadının oturduğu evi yaktığı ortaya çıktı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede Fırat Yıldızhan hakkında 'Zincirleme şekilde yakarak mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

DHA'nın aktardığına göre 16 Şubat günü Çanakkale'nin Biga ilçesinde Fırat Yıldızhan bir süredir ayrı yaşadığı, boşanma aşamasında olduğu Saliha Gizem Yıldızhan'ın Lapseki ilçesindeki evinin önüne geldi. Konuşmak istediğini söyleyen Yıldızhan, Gizem'i otomobille alıp Biga istikametine doğru yola çıktı. İkili çıka tartışma sonrası Fırat Yıldızhan kadını katletti.

Saliha Gizem'den haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi. Polis ekiplerine yakalandıktan sonra Yıldızhan, ifadesinde cinayeti itiraf etti. 18 Şubat'ta Saliha Gizem'in cansız bedenine ulaşıldıktan sonra Fırat Yıldızhan ile kardeşi Yağız Yıldızhan'ı gözaltına alındı, ardından tutukladı. Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturmayı tamamlayıp iddianame hazırladı. İfadeler ve toplanan deliller ışığında savcı, sanıklar Fırat Yıldızhan'ın 'tasarlayarak eşe karşı öldürme', Yağız Yıldızhan'ın ise 'tasarlayarak yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Öte yandan, cinayetten sonra gözaltına alınan Fırat Yıldızhan'ın emniyetteki ifadesinde Saliha Gizem Yıldızhan'ın Lapseki ilçesinde kiracı olarak oturduğu evde, 11 Ağustos 2023'te yangın çıkardığını itiraf ettiği ortaya çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangınla ilgili de başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede ise ifadeler ve toplanan deliller ışığında savcı Fırat Yıldızhan hakkında 'Zincirleme şekilde yakarak mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
6 ayda 205 kadın cinayeti!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre, 2024 yılının ilk 6 ayında erkekler ta...

Kadınlar koruma kararına rağmen ölümle burun burun...

İstanbul ve Konya’da koruma taleplerine, şikayetlerine rağmen iki kadının ölümle burun buruna yaşayı...

Onlarca şikayete yaptırım yok | Şiddet faili erkek...

Leyla Akay, onlarca kez şiddet uygulayan ve boşanma aşamasında kendisini darbederek arabadan atan Si...