Kadınları taciz ettiği iddia edilen araştırma görevlisi hakkında ceza istendi
ODTÜ kütüphanesinde çalışan iki kadına cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Davut D. hakkında açılan davanın ilk duruşması görülürken, savcı sanık hakkında ceza istedi. Duruşma ertelendi.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi Davut D., 2018 ve 2019 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kütüphanesinde çalışan D.K. (27) ve M.Y. (33) adlı kadınlara cinsel tacizde bulunmuş, kadınların şikâyeti üzerine ise gözaltına alınmıştı. Gözaltından serbest bırakılan Davut D. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında “zincirleme şekilde basit cinsel saldırı” suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Davut D.’nin 35’nci Ankara Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanması yapıldı.

İKİ KADINA FARKLI ZAMANLARDA CİNSEL TACİZ

Kadınlardan D.K. ifadesinde, ODTÜ kütüphanesinde yarı zamanlı çalıştığını anlatarak, “8 Kasım 2018 günü sanık tuvaletin yerini sordu; ancak gitmedi. ‘Kitapları raflara nasıl diziyorsun, bana da öğretir misin?’, ‘Yalnız mı yaşıyorsun?’ şeklinde sorular sordu. Ben hemen güvenlikten yardım istedim; ancak tüm araştırmalarımıza rağmen kim olduğunu bulamadık. Daha sonra arkadaşım M.Y. de tacize uğradı. Aynı kişi olduğunu öğrenince birlikte şikâyetçi olduk. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

M.Y. ise mahkemedeki ifadesinde, 13 Aralık 2018 tarihinde sanığın aradığı kitabı bulamadığını söyleyerek kendisinden yardım istediğini belirterek, “Arkadaşım D.K. tacize uğradığında bana anlatmıştı. Güvenlik kameralarından baktığım için bu kişinin aynı kişi olduğunu anladım. O yüzden bir erkek arkadaşı göstererek, ‘Görevli arkadaş size yardımcı olsun’ dedim. Bir kolunun dirseğini rafa koydu, ayağını da çapraz şekilde uzattı. Hareket etmemi engelleyerek, ‘Siz neden yardımcı olmuyorsunuz, burada çalışmıyor musunuz?’ diyerek ayağı ile dizime dokundu. Korkuya kapılarak ‘Sapık var’ diye bağırdım ve itekledim. Bunun üzerine kaçarak uzaklaştı. Aynı kişiyi 11 Ocak 2019’da kütüphanede görünce şikayetçi oldum. Cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Sanık Davut D. ise müştekilerin iddia etiği tarihlerde kütüphaneye gidip gitmediğini hatırlamadığını belirterek, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı sanığın söz konusu tarihlerde kütüphaneye girip çıkarken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinin dosyada olduğunu hatırlatarak, sanığın iddianame doğrultusunda cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının savunma için süre talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

Fotoğraf: Pixabay

İlgili haberler
Maruz kaldığı şiddeti ve tacizi anlatan Zeliha: ‘M...

Zeliha, 4 aylık ilişkisi olduğu ve daha sonra maruz kaldığı şiddete dayanamayıp ayrıldığı eski erkek...

Yurtiçi Kargo’da taciz: Yaşadığı tacizi şikayet ed...

Yurtiçi Kargo Erzurum Bölge Müdürü tarafından tacize uğradığını duyurduğu için işten atıldığını söyl...

Boğaziçi kayyumu Cinsel Tacizi Önleme Koordinatörü...

Boğaziçi kayyumu CİTÖK Koordinatörünü ücretsiz izne çıkardı. Artık başvuruları CİTÖK Komisyonu Başka...