Kadınlardan Seray Sever’e cevap: ‘Fasulye almayınca ev geçinecek sanıyor’
‘Fasulye pahalıysa yemeyin’ diyen Seray Sever’e kadınlardan yanıt: ‘Fasulye almayınca ev geçinecek sanıyor’, ‘Kira, elektrik, doğalgaz da pahalı, ödemeyelim’, ‘Bizim çocuğumuz makarnayla mı büyüsün!’

Geçtiğimiz günlerde bir TV programında “Fasulye pahalıysa yemeyin kardeşim” diyerek epey tepki toplayan Seray Sever’in sözleri hakkında Sincanlı kadınlara ne düşündüklerini sorduk.

İki çocuk annesi Eda, Sever’in sözlerine oldukça öfkeli: “Zaten yemiyoruz. Yani bunu ‘Fasulye pahalı yemeyelim’ diye yapmıyoruz. Para yok alamıyoruz zaten. ‘Fasulye almayınca ev geçinecek’ zannediyormuş onu söyleyen. O zaman kirayı da ödemeyelim. Elektrik, doğal gaz da pahalı. Hepsine zam geldi. Onları nasıl ödemeyeceğiz? Millete ‘Fasulye pahalı, almayın’ diyeceğine ‘Hükümete zam yapmayın’ desin bakalım.”

YAZ GELDİ, OKUL MASRAFI YOK DİYE SEVİNEMİYORUZ
Eşi belediyede temizlik işçisi olan bir kadından ise bir söyleyip bin ah işitiyoruz: “Fasulyeye gelene kadar neler var neler! Yaz geldi okullar kapandı, okul masrafı yok diye sevinemiyoruz bile. Çocuklar bütün gün sokakta oynuyor, ‘Anne dondurma alacağım’, ‘Anne çekirdek kola alacağız...’ Her gün en az 10 lira harcıyor. Bazı günler vermiyoruz, bu sefer arkadaşlarının yanında mahcup oluyor.”

GELSİN BİR AY ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞSIN
Asgari ücretle çalışan bir kadın işçi ise şöyle çıkışıyor Sever’in sözlerine: “Her gün makarna yiyelim değil mi? Benim çocuğum meyve, sebze, et yemesin onların çocukları kolejlerde okusun, yediği önünde yemediği arkasında. Biz insan değil miyiz? Ya onlar ne anlar? Gelsin bir ay asgari ücretle çalışsın da ondan sonra konuşsun.”

İlgili haberler
Bir de buradan bak: Enflasyon nedir?

Enflasyonu hep ekonomistler konuşacak değil ya. Bakın kadınlar nasıl anlatıyor enflasyonu. Doç. Dr....

Yaz olmasına rağmen pazarda fiyatlar hala yüksek

Yenimahalle’ye bağlı Demetevler pazarında yeni gelen zamlarla birlikte kadınlara alım gücünün ihtiya...

‘Pazara girsinler enflasyonu görsünler’

Adana’da pazarda konuştuğumuz kadınlar mutfak masraflarının geçen yıla göre yüzde 30-50 oranında art...