Kadınlar Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit oyununda buluştu
Ekmek ve Gül’ün organize ettiği Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit oyununa işçi mahallelerinden pek çok kadın katıldı, ilk kez tiyatroya gitme heyecanı yaşayan kadınlar da vardı.

Ekmek ve Gül’ün 8 Mart etkinlikleri kapsamında düzenlediği Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit oyunu gösterimi Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Küçükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt gibi ilçelerden etkinliğe gelen pek çok işçi kadın ilk kez tiyatro izlemenin heyecanını yaşadılar.

Açılış konuşmasını yapan Sevda Karaca, Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit oyununu “Bir çocuktan genç bir kadın olma yolunda kadınların hayallerinin, yaşama iştahının toplum ve devlet tarafından nasıl elinden alınmaya çalışıldığını, bütün bunlara rağmen kadınların yaşama tutunma arzusunun nasıl diri tutulduğunun hikayesi” diye tanıttı. 


MART’TA İSTANBUL BULUŞMASINA...
Konuşmasına devam eden Karaca, “Biz biliyoruz ki yalnızca hayatlarının değil, hayallerinin bile ellerinden alınmaya çalışıldığı bir memleket ortamında yaşıyorlar. Bizim hayat iştahımızı, hayallerimizi elimizden almaya çalışanlara karşı birlikte güçlüyüz. 8 Mart’ta dünyanın dört bir tarafında da olduğu gibi Türkiye’de de İstanbul’da da haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz demeye hep birlikte devam edeceğiz. Ekmek ve Gül olarak Türkiye’nin dört bir tarafında 8 Mart boyunca yaptığımız buluşmalarda, etkinliklerde kadınların hayatına ipotek koyma çabalarına rağmen kadınların hayallerinden, haklarından ve birlikte mücadele etmekten vazgeçmiyorlar” dedi. Avcılar Belediyesine bu organizasyonu gerçekleştirirken yaptığı katkılar için teşekkür etti.

Sevda Karaca, Ekmek ve Gül’ün 1 Mart Pazar günü saat 14:00’te Bakırköy Kültür Merkezindeki İstanbul buluşmasına da kadınları davet etti. “Hayatlarımızı ve hayallerimizi yeniden kazanmak ve daha da güzelleştirmek için neler yapacağımızı hep birlikte konuşacağız” diyerek tüm kadınları buluşmaya çağrı yaptı.


BİRLİKTE İLK TİYATRO
Ekmek ve Gül organizasyonuyla ilçelerden gelen pek çok kadın işçi, ilk kez birlikte tiyatro izlemenin heyecanını yaşadı. Salonun tüm koltukları, salon merdivenleri ve koridorlar da doldu. Dirmit’e hayat veren Nezaket Erden’in oyunculuğu uzun süre ayakta alkışlandı.

Oyunun ardından Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Nuran Dağdelen ve Avcılar Belediyesi Başkan yardımcısı Kimet Batmaz, Ekmek ve Gül’e bu organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür ederek Nezaket Erdem’e Avcılar Belediyesi Kültür Merkezi resim kursunda eğitim gören kadınların yaptığı tabloyu hediye ettiler. 

GENÇ KADINLARIN EMEĞİ DE İLGİSİ BÜYÜKTÜ
Gösterime İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’nden ve İstanbul Aydın Üniversitesinden de pek çok genç kadın katıldı. İstanbul Üniversitesi Ekmek ve Gül grubu ve İAÜ Kadın Çalışmaları Topluluğunun 8 Mart etkinliklerinin bir parçası olarak değerlendirdikleri gösterim, genç kadınların etkinlikten önceki güzel çalışmasıyla da örnek oldu.
Mahallelerde, sokaklarda tiyatro afişini yapmak, biletleri dağıtmak, salonu düzenlemek, konukları karşılamak gibi işleri de üstlenen genç kadınların gösterimin gerçekleşmesindeki emekleri büyüktü.
İlgili haberler
GÜNÜN KİTABI: Sevgili Arsız Ölüm

Kendilerine öğretilen sıkışmışlığın, çevresini saran cehaletin de dili aynı zamanda. Soluksuz, hızlı...

Gerçeklerin arasından haykıran Cinli Dirmit’in hik...

Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit oyunu, romanın okuyucuyu çektiği gibi çekiyor izleyiciyi içine. Kahkahası...

Esenyalı’da işçi kadınlar buluştu: Hep birlikte ha...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin düzenlediği işçi kadın buluşmasına katılan işçi kadınlar yaptıkl...