Kadınlar İskenderun ve Sakarya’da İstanbul Sözleşmesi için bir araya geldi
İskenderun ve Sakarya’da bir araya gelen kadınlar, ‘İstanbul Szöleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz’ derken iktidara Sözleşmeyi uygulama çağrısı yaptı.
İSKENDERUN KADIN PLATFORMU: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMİYORUZ

İskenderun’da bir araya gelen kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmeyeceğiz” diyerek, kararı tanımadıklarını belirtti.

İskenderun Kadın Platformu, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” sloganıyla Eski Bit Pazarı'nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan İskenderun Kadın Platformu Üyesi Fatma Çınar, “Biz kadınlar toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde özgürce yaşamak istiyoruz. Fırsat eşitliği istiyoruz. Evde, işte, sokakta güvende olmak istiyoruz. Toplumun her kesiminden kadın günlerdir sokakta, yazılı, görsel basında tek ses haykırıyor. İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Sakarya

SAKARYA KADIN PLATFORMU: KARARI GERİ ÇEK SÖZLEŞMEYİ UYGULA!

İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına tepki göstermek amacıyla Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde eylem gerçekleştien Sakarya Kadın Platformu da “İstanbul Sözleşmesi yaşatır haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz!” dedi.

 Açıklamayı okun Yasemin Hacıeyüpoğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin cinsiyet gözetmeden şiddete karşı koruyucu düzenlemeler öngördüğünü kaydetti. Hacıeyüpoğlu, “Sözleşme cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımı yapmaz herkesi korur.

Biz biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi kadını, çocuğu herkesi şiddet mağduru olmaktan koruyan bir sözleşmedir. Gerekçesiz, keyfi olarak öncülüğünü ettiğiniz, ülke ülke dolaştırıp imzalattığınız ilk imzacısı olduğunuz bir sözleşmeden geri çekilemezsiniz” ifadelerini kullandı.

 Hacıeyüpoğlu son olarak, “Kadınları şiddetten korumayı, şiddeti önlemeyi, ayrımcılığa karşı eşitliği savunan bir sözleşmeyi sizler tartışamaya açamazsınız. Sözleşme hakkında karar alamazsınız” dedi. Eylem, “Kararı geri çek sözleşmeyi uygula!”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganları ardından son buldu.

Haber ve fotoğraflar: Jinnews, MA

İlgili haberler
Kadınlar Beşiktaş’ta bir araya geldi: Kazanımlarım...

İstanbul Sözleşmesi kararına karşı Beşiktaş'ta bir araya gelen kadınlar, dayanışma vurgusu yaptı. Ka...

Çorum’da kadınlar İstanbul Sözleşmesi için yürüdü:...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösteren Çorum Kadın Platformu ve Kadın Meclisi, Saa...

Şişli’de kadınlar: Şişli Etfal Hastanesinden de İs...

Şişli Etfal Hastanesi önünde bir araya gelen kadınlar ‘Sağlık hakkımıza ve yaşam sözleşmemize sahip...