Kadınlar gücünü önemsesin
Sanatçı Pelin Batu referandum öncesi sanatçıların basın toplantısında ülkesini çok sevdiğini, onun için 'hayır' dediğini söylemişti. Batu şimdi ise kadınlara sesleniyor: "Kadınlar gücünü önemsesin"

Referandum sonuçlarını Ekmek ve Gül'e değerlendiren Oyuncu, Şair Pelin Batu kadınların mücadelesini çok önemsediğini, Türkiye’de kadınların 1934 yılında seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini hatırlatıyor ve şöyle konuşuyor: “Bu İsviçre’den, İtalya’dan birçok Avrupa ülkesinden daha önce. Bu hakkı biz kadınlar kazandık, ama şimdi kadınları eve tıkmak isteyenler, her cümlesinde kadına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapan insanların hegemonyasındayız. Bu nedenle özellikle kadınların oylarına sahip çıkması, sokaklarda eylem yapması, tencere tava ile protesto etmesi çok önemli. Yeni Türkiye dedikleri ama aslında Orta Çağ Türkiyesi’nden farksız olan bir Türkiye’de en ağırı yaşayacak olan kadınlar. Zaten kadınların adı bir şekilde siliniyor, bu yeni sistemle görünmez olacakları kesin."
Bugün Türkiye bağımsız bir ülkeyse kadınların rolünün büyük olduğunu belirtiyor Batu ve sözlerini şu şekilde bitiriyor: “Kadınlar bu rolden vazgeçmesin, gücünü önemsesin”

İlgili haberler
Eşit ve özgür bir ülke kazanacak, kadınlar kazanac...

Yüzde 59'a yüzde 41'lik bir oranla 'hayır' çıktı Adana'da. Adana Kadın Platformundan Sevil Aracı tüm...

Nerede kalmıştık?

Kadınlar Birlikte Güçlü kampanyasından Rüya Kurtuluş referandum çalışmalarını ve sonucu değerlendird...

Yılgınlığa kapılmamak gerek

İzmir'de bulunan Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü Yazar Sevim Korkmaz Dinç yaşanacakların öncede...