Kadınlar Birlikte Güçlü’den Flormar için dayanışma çağrısı
‘Kadınlar üzerinden reklam yapıp, ardından kadın işçilerin işten çıkarılması karşısında kadınlar Flormar’ı boykota çağırıyor; çünkü evet, kadınlar isterse yapar!’

Direnişlerinde 200 günü geride bırakan Flormar işçileriyle dayanışma güçlenerek devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde direniş çadırına giderek işçileri ziyaret eden, sosyal medya kampanyaları düzenleyen ve uluslararası sendikaların kadın birimlerine mektuplar gönderen Kadınlar Birlikte Güçlü, Flormar ve Yves Rocher ürünlerini boykot etmeye, Flormar işçileriyle dayanışma içinde olmaya çağırıyor.

Kadınlar Birlikte Güçlü tarafından yapılan açıklamada, “Biz kadınlar, Flormar ve büyük hissedarı Yves Rocher’i, Türkiye Gebze Organize Sanayi Bölgesinde sendikalaşan çoğu kadın 127 Flormar işçisini işten çıkarmalarından ötürü boykot ediyoruz. Boykota çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

FLORMAR YÖNETİMİ YALAN SÖYLÜYOR!
Açıklamada, işçilerin sendikalaşma ve işten atılma sürecine ilişkin ise şu değerlendirmelere yer verildi: “Flormar yönetimi sendikalaştığı için işçileri işten atarak açıkça suç işliyor. Ayrıca, çoğunluk tespitine rağmen tepkiler karşısında yaptığı açıklamada açıkça yalan söylüyor, işçilerin yeterli sayıya ulaşmamış olduğunu ve atılan işçilerin ‘yasadışı iş bıraktığını’ belirtiyor. Uluslararası sözleşmelere imza atan, hayata, doğaya, toplumsal cinsiyete duyarlı olduğu yönünde sosyal sorumluluk projeleri yapan Groupe Rocher ve ana firması Yves Rocher de Flormar’ın yüzde 51 hissedarı, yani büyük ortağı olmasına rağmen sessiz kalarak bu suça ortak oluyor. Bizimle ilgisi yoktur gibi gerçek dışı açıklamalar yapıyor.”

REKLAMLARIN ARDINDAKİ GERÇEK
Flormar’ın reklam politikası ile istihdam politikası arasında bir uçurum olduğuna dikkat çekilen açıklamada “Kadının güçlenmesi üzerinden reklamlarla ürünlerini pazarlamaya kalkan firmalardan birisi Flormar. ‘Biz istersek yaparız’ diyerek yeni ürününü tanıtan Flormar yönetimi, haklarını istediğinde ise çoğu kadını gözünü kırpmadan kapı dışarı ediyor. Kadın işçiler eşdeğer işe eşit ücret alamadıklarını, çok ağır koşullarda çalıştıklarını, bu koşulların düzelebilmesi için sendikalaştıklarını paylaştı. Flormar, işçilerin iş bırakmasını yasadışı ilan ederken, kadın çalışanlarının sayısıyla övünmekten geri durmuyor. Kadın çalışan sayısının ardındaki gerçek ise ağır çalışma koşulları ve düşük ücret. Kadınlar üzerinden reklam yapıp, ardından çoğu kadın işçilerin işten çıkarılması karşısında kadınlar boykota çağırıyor; çünkü evet, kadınlar isterse yapar!” ifadelerine yer verildi.

İlgili haberler
NOVAMED GREVCİSİ ÖZLEM: Kalbim Flormar’da atıyor

Novamed’deki grev deneyiminden sonra nerede bir direniş olsa gözü kulağı orada olmuş Özlem’in. ‘Kend...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Flormar işçileriyle dayanışma k...

Direnişlerinde 200 günü geride bırakan Flormar işçileriyle dayanışmak, direnişlerine bir parça deste...

Kadınlar Birlikte Güçlü’den Flormar’a: Direnişiniz...

Kadınlar Birlikte Güçlü, direnişlerinin 211. gününde soğuk havaya ve engellemelere rağmen Flormar Fa...