Kadına yönelik şiddet çığ gibi büyüyor
Dün bir kadın cinayeti ve iki ayrı kadına şiddet olayı yaşandı. Uluslararası Af Örgütü ise siyasi parti genel başkanlarına İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi çağrısını içeren bir mektup gönderdi.

Kadına şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Dün haber kaynaklarına yine çok sayıda kadın cinayeti ve şiddet haberi yansıdı. İlki İstanbul’dan. Bayrampaşa’da yaşayan Meryem Çap, eşi Şehmuz Çap tarafından silahla vuruldu. Saldırıyı gerçekleştiren Şehmuz Çap olay yerinden kaçarken, hastaneye kaldırılan Meryem Çap kurtarılamadı. Polisler saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

EVİNİ ATEŞE VERDİ

Siirt’te hakkında uzaklaştırma kararı olan Lokman Karataş, boşanma aşamasındaki eşinin evini bastı. Olası bir cinayet, kadının çocukları ile evden kaçmasıyla önlendi. Kooperatif Mahallesi’nde meydana gelen olayda Lokman Karataş, bir süredir ayrı yaşadığı boşanma aşamasındaki kadının evine gitti. Kadın, hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Lokman Karataş’ın görüşme talebini reddetti. Karataş, bunun üzerine evin çatısındaki kapıdan girdi. Bu sırada 2 çocuğuyla beraber evden kaçan kadın, polislere ihbarda bulundu. Kendini eve kilitleyen Karataş, polisin evden çıkması yönündeki uyarılarını reddederek evi ateşe verdi. İçeri giren Karataş’ın intihar ettiği tespit edildi.

AYRILMAK İSTEYEN KADINI AĞIR YARALADI

Hatay Altınözü’nde Rakkuş Bayraktar isimli kadın boşanmak istediği Hüseyin Bayraktar tarafından yanında getirdiği pompalı tüfekle ağır yaralandı. Saldırgan kayınpederini de öldürdükten sonra kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

SİYASİ PARTİLERE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ MEKTUBU
Uluslararası Af Örgütü siyasi parti genel başkanlarına İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesinin ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un korunmasını sağlamanın önemini vurgulayan mektuplar gönderdi.
6284 sayılı Kanun’un kadınlar açısından koruyucu özelliğine dikkat çekilen mektupta, “Şiddete ve ev içi şiddete maruz kalan kadınların, kız çocuklarının ve aile bireylerinin korunmasını sağlayan 6284 sayılı Kanun’un kaldırılması tartışmaları başta yaşam hakkı olmak üzere kadınlar ve kız çocuklar için var olan riski daha da arttırmaktadır. Size 6284 sayılı Kanun’un korunmasını ve daha fazla gecikmeden İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesini sağlama çağrısında bulunuyorum” ifadelerine yer verildi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Belediye işçisi kadınlar: İstanbul Sözleşmesi bizi...

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirte...

Şiddet failinden avukata telefon: İstanbul Sözleşm...

Sözleşme'den çekilmenin şiddet faillerini cesaretlendirdiğine dikkati çeken Av.Rabia Özgökçe: "Şimdi...

Sağlık örgütlerinden kadınlar: Yaşamı korumak için...

Sağlık emekçilerinin meslek örgütlerinden kadınlar, kadına yönelik şiddetin bir halk sağlığı sorunu...