‘Kadın Bakanlığını kaldıran AKP oldu’
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği yaptığı açıklamayla, ‘Kadın kelimesi bizimle var oldu’ diyen AKP’li Zengin’e ve AKP yönetenlerine cevap verdi.

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Yenikent Mahalle Muhtarlığı önünde gerçekleştirilen açıklamada sık sık ‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘Kadına şiddet istemiyoruz’, ‘Cinayeti aklama, suça ortak olma’ sloganları atıldı.  

Açıklamayı dernek yöneticisi Selda Arslan okudu. Kadına yönelik şiddetin pandemi döneminde katlanarak arttığını söyleyen Arslan, “İç işleri Bakanlığı, yapmış olduğu açıklama da ‘Bu dönemde kadına karşı işlenen suçlarda, önemli bir azalma görüldüğünü ve kadın sığınmaevlerine başvuruların en aza indiğini görüyoruz’ dese de, ülkemizde yaşanan kadına yönelik şiddet ve cinayet haberleri, mevcut durumun hiç de öyle olmadığını, biz kadınlara gösteriyor.” dedi. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’in ‘AKP gelene kadar kadın kelimesi yoktu’ sözlerine de değinen Arslan, AKP döneminde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığının kaldırılarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kurulduğunu belirterek, “Baktığımızda AKP döneminde her 25 Kasım ve 8 Martlar cinsel istismara hayır eylemleri, kadına yönelik şiddet ve gözaltılar ile sonuçlandı. AKP’nin ‘Kadının adı var’ derken yarattığı tablo bu oldu” diye konuştu.

‘DEVLET DESTEKLİ ŞİDDETE BOYUN EĞMEYECEĞİZ’
Arslan görüşülmesi planlanan infaz yasasının ve bekçilere sözde güvenlik gerekçesiyle yalnız yaşayan kadınların yaşamlarına müdahale edilmek istenmesine ise “Kazanılmış haklarımız olan yasaların uygulanmasına yönelik tedbirlerin alınması gerekirken, aksine, kadınları şiddet kıskacına sokan düzenlemeler uygulandı. Biz kadınlar, her gün yeni cinayetlere uyanmak istemiyoruz. Her gün onlarca kız kardeşimiz ölümle yüz yüze yaşarken, devlet destekli şiddete boyun eğmek ve susmak istemiyoruz” sözleriyle karşı çıktı. Açıklama kadına yönelik şiddet eylemlerinin takipçisi olma ve ortak mücadele etme çağrısıyla son buldu.


İlgili haberler
Hükümet kadın intiharlarını sormayı ‘kötü niyetli’...

Nevşehir’de pandemi döneminde 37 kadın yaşamına son vermeye çalıştı; son bir yılda Van’da 7 şüpheli...

‘Hükümet biraz da bizi düşünsün’

Koronavirüsten önce kıt kanaat geçiniyorduk. Ekonomik kriz zaten yaşamımızı etkiliyordu, şimdi bu vi...

Hükümetin şiddeti önleme planında eşitlik yok, mer...

2019 bitmeden Adalet Bakanlığı, 2020’nin ilk günü İçişleri Bakanlığı şiddetle mücadele genelgesi yay...