Kadın akademisyeni darp ve taciz eden Prof. Bülent A. görevine döndürüldü
Eski öğrencisi kadın akademisyeni KOÜ'deki odasında darbeden ve kadını sistematik olarak taciz eden Prof. Dr. Bülent A.’nın, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsüne atandığı ortaya çıktı.

Eski öğrencisi kadın akademisyeni Kocaeli Üniversitesindeki odasında darbeden ve kadını sistematik olarak taciz eden Prof. Dr. Bülent A.’nın, İstanbul Üniversitesine bağlı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsüne atandığı ortaya çıktı.

Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre, eski öğrencisi kadın akademisyeni Kocaeli Üniversitesindeki odasında darbeden ve kadını sistematik olarak taciz eden o dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde görev yapan Prof. Dr. Bülent A.’nın, İstanbul Üniversitesine bağlı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsüne atandığı ortaya çıktı.

Prof. Bülent A., kadın akademisyenin şikayeti üzerine İstanbul Üniversitesindeki görevinden “geçici” olarak uzaklaştırılmıştı.

Kasım 2022’de Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesinde kadın akademisyenin odasını basan Bülent A., “Benim olacaksın, seninle evleneceğiz. Yoksa seni işsiz bırakırım” sözleriyle akademisyeni tehdit etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Bülent A.’yı gözaltına aldı. İfadesi alınan A., serbest bırakıldı.

ÜNİVERSİTE SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

İstanbul Üniversitesi de sosyal medya hesabından, “Süreç hassasiyetle takip edilmektedir” paylaşımı yaptı.

Daha sonra açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Bülent A. hakkında soruşturma açıldığını ve geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

KOCAELİ SAVCILIĞI DA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Akademisyen Prof. Bülent A. hakkında Kocaeli Savcılığı da “darp”, “yağma” ve “ısrarlı takip”, “taciz” suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında A.’ya “yağmadan” takipsizlik kararı verilirken, diğer soruşturmaların devam ettiği öğrenildi.

AKADEMİSYENLER TEPKİLİ

Yağma soruşturmasından aklandığı için “hakkımdaki tüm iddialar düştü” diye okulda konuşmalar yapan A.’nın İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ile de yakın ilişkide olduğu biliniyor. Akademi çevresi, bu yakın ilişki nedeniyle, üniversitenin açtığı disiplin soruşturmasından da aklanacağını düşünüyor.

İstanbul Üniversitesinden akademisyenler, Bülent A.’nın İstanbul Üniversitesine bağlı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsüne atanmasına tepkili.

Prof. Bülent A.’nın görevden uzaklaştırılmasını isteyen kadın akademisyenler, “Öğrenciler ve akademisyenler için çok tehlikeli ve zor bir süreç olacak” görüşünde.

‘ONLİNE EĞİTİMİ FIRSATA ÇEVİRDİLER’

Başka bir akademisyen ise, “Online eğitimi fırsata çevirdiler. Online olduğu için okulda neler olduğunu bilmiyoruz, fakat ben yetkili ağızlardan bu atamanın yapıldığını duydum. Ayrıca atama belgesini de gördüm” dedi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞMIŞTI
Bülent A.’ya kadın akademisyene yaptığı taciz ve şiddet nedeniyle sosyal medyadan tepki yağmıştı.
Geçmişte de katıldığı bir canlı yayın programında “Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor, ben her zaman cahil halka güvendim” ifadeleriyle tepki çekmişti.
İstanbul Üniversitesi öğrencileri Bülent A.’nın odasına fotoğrafını asarak “Üniversitede tacizci hoca istemiyoruz” demişti.
EMEK GENÇİLİĞİ: ÜNİVERSİTEMİZDE TACİZCİ HOCA İSTEMİYORUZ!
İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği tarafından Twitter’da yapılan paylaşımda “Tacizci akademisyen Bülent Arı, online eğitim fırsat bilinerek, hakkında süren soruşturmaya dair öğrencilere bilgi dahi verilmeden İÜ’ye bağlı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsüne atandı. Üniversitemizde tacizci hoca istemiyoruz!” denildi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
İAÜ Kadın Araştırmaları Kulübü üniversitede taciz...

İstanbul Aydın Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü yaptığı açıklama ile üniversitede taciz önlem...

Şiddeti, tacizi, tecavüzü en dibe gömecek olan kah...

Kötüyü, eril aklı, şiddeti, istismarı, tacizi, tecavüzü en dibe gömecek olan şey haklı olanın, yaşam...

YTÜ öğrencileri Cinsel Tacizi Önleme Birimi talep...

Yıldız Teknik Üniversitesinde yaşanan cinsel saldırıya karşı üniversite kulüpleri Cinsel Tacizi Önle...