Kadıköy’de göçmen işçiye cinsel saldırı!
Kadıköy’de diş hekimliğinde temizlik işçiliği yapan göçmen kadın işçi, işvereni tarafından cinsel saldırıya maruz kaldı. Göçmen işçinin yardım çığlıklarını duyan çevredekiler olaya müdahale etti.

Kadıköy Bahariye Caddesi’nde kliniği bulunan Diş Hekimi İ. B. iddiaya göre, yanında çalışan göçmen kadın işçiye tecavüz girişiminde bulundu. Kadının yardım çığlıkları sonrası çevredekiler binaya koşarak kadını kurtardı. Göçmen kadın ve fail ifadeleri alınmak üzere sağlık kontrolünün ardından karakola götürüldü.

Olaya tanık olan İdil Kartal ve Mustafa Karaca tanık olduklarını Ekmek ve Gül’e anlattı. Tanıkların aktarımına göre, bugün saat 14.00 sularında gerçekleşen olayın ardından İ. B. polis geldikten sonra “Ayakkabılarımı giyeceğim” bahanesiyle kliniğe çıktığı sırada Bahariye’nin işlek caddesine bakan tabelasını söktü. İdil Kartal, “İ. B.'nin ‘ismim lekelenmesin ve ifşa olmayayım’ diye bunu yaptığını düşünüyorum” dedi.

Kadının vücudunun birçok yerinde darp izi bulunurken, suçüstü yakalanan İ. B. ise, suçlamaları kabul etmedi.

‘KADININ HER YERİ DARP İÇİNDEYDİ’

İdil Kartal, yakın bir yerde arkadaşlarıyla birlikte oturduklarını, çığlıkları duyunca binaya koştuklarını anlattı: “Bizim bulunduğumuz yerin karşı binasında zaten bu klinik. Kliniğin iki üst katındaki terastan bir kadın ‘bana tecavüz ediyorlar, kurtarın’ diye bağırmaya başladı. Arkadaşlarımız da binanın girişini bulmak için arka tarafa geçti o sırada kadın adamın telefonunu aşağıya attı, ben de telefonu aldım Intagram profiline baktım kim olduğunu anladım. Arkadaşlarımız yukarıya çıkıp adama müdahale ettiler. Polisler olay yerine geldiği zaman İ. B., ‘ayakkabılarımı alacağım’ diyerek kliniğe çıktı ve caddeye bakan tabelasını söktü ifşa olmamak için. Ben de sonradan binanın arka tarafına gidip oradaki tabeladan video çektim. Şu anda adam Rıhtım karakolunda. Kadının her yeri darp içindeydi. Kadını da rıhtım karakoluna götürdüler şikayetçi olması için. Arkadaşlarımız da karakola ifade vermeye gitti. Kadın göçmen bir işçi imiş, yanında temizlik işçisi olarak çalışıyormuş.”

Olayın tanığı Mustafa Karaca ise yaşananları şöyle anlattı: “Biz arkadaşlarla otururken evin orada, bir anda terastan bir kadın, ‘tecavüze uğruyorum’ diye bağırmaya başladı. İlk anlamadık, sonra koşarak binaya gittik. Adam kaçmaya çalıştı, müdahale ettik. Polisi aradık. Evi arandı, evinde silah çıktı, demesine göre ruhsatlıymış. Kadın ve adamı hastaneye götürdüler, sonra karakola. Rıhtıma karakola indik biz de. Avukatları aradık. Şimdi bekliyoruz.”

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl / csgorselarsiv.org


İlgili haberler
Sedat Peker’in ‘Tolga Ağar tecavüz etti’ dediği Ye...

Elazığ’da 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunan Yeldana Kaharman, Sedat Peker’in yayımladığı videoyla y...

Fransa'da tecavüzden suçlu bulunan belediye başkan...

Fransa'da tecavüzle suçlu bulunan bir belediye başkanının, hapishaneden görevini yürütmeye devam etm...

Göçmen işçiliğin kirli sokaklarını temizleyen kadı...

Sahnenin ışıkları açılıyor. Temizlikçi kadınlar giriyor içeri. Seyirciyi çıkarken ortalığı temiz bır...