Melek İpek: Korkmayın, utanmayın, anlatın!
Yıllarca şiddet ve işkence gördüğü eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan ve tahliye edilen Melek İpek’ten kız kardeşlerine mesaj: ‘Korkmayın, başınıza gelenden utanmayın, anlatın.’

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi 31 yaşındaki Melek İpek, 8 Ocak’ta sabah saatlerinde 112 Acil Servis’i arayarak 36 yaşındaki eşi Ramazan İpek’i öldürdüğünü söylemişti.

İfadesinde eşinden gördüğü işkenceyi ayrıntılı şekilde anlatan Melek İpek yargılandığı Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde savcı, İpek’in ‘haksız tahrik altında’ eşini ‘kasten öldürme’ suçunun ‘meşru savunma sınırının kast olmaksızın aşılması suçuna dönüştüğü’ değerlendirmesini yapmıştı. Mahkeme, İpek hakkında ‘ceza verilmesine yer olmadığına’ hükmederek tahliyesine karar vermişti.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’nin görüştüğü İpek, şiddet gören kadınlara şu mesajı verdi: “Keşke daha ilk gün babama söyleseydim. Bunlar yaşanmazdı. O yüzden kardeşlerim, ne olur korkmayın… Başınıza gelenlerden utanmayın. Babanıza, annenize söyleyin. Olmadı devlete güvenin. Devlete gidin. Sizi mutlak korurlar. Ama anlatın. İçinize atmayın. Çekinmeyin… Dik durun… O vahşilere karşı cesur olun…”

İpek, gelecek planlarına ilişkin ise, "“Şimdi üniversiteye hazırlanıyorum. Umarım kazanırım. Toplumun her kesiminden destek geldi. Bir de “sürü yöneticisi” belgesi aldım. Koyunlarımız var. İleride KOSGEB’e başvurmayı düşünüyorum..." diye konuştu.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
İşkenceci kocasını öldüren Melek İpek hakkında tah...

Kendisine işkence eden kocası Ramazan İpek'i öldürdüğü için cezaevine konulan Melek İpek hakkında ta...

Melek İpek davasında çocukları tanık olarak dinlen...

Sistematik işkencesine maruz kaldığı kocasını öldüren Melek İpek, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Melek İpek yaşadığı sistematik şiddeti anlattı, tu...

Çocuklarına ve kendisine sistematik işkence uygulayan eşi Ramazan İpek’i “kasten öldürme” suçlamasıy...