İzmir’de çocuk istismarı davası 6 Nisan’a ertelendi
İzmir'de fırında çalışan bir kişinin 15 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddia edilerek açılan davanın ilk duruşması bugün İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İzmir Karabağlar'da bir fırında çalışan K. isimli bir kişi hakkında 2019 Haziran ayında fırından alışveriş yapan 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açıldı. Açılan davanın ilk duruşması bugün İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada mağdur çocuk, ailesi ve avukatı, sanık ve avukatı hazır bulurken çocuğun arkadaşları Bornova Kadın Dayanışma Derneği ve Mor Dayanışma üyesi kadınlarda katılarak destek verdi.

SANIK ÇOCUĞU AÇIK GİYİNDİĞİ İÇİN UYARMIŞ
Kimlik tespitinin ardından sonra ilk olarak sanığın ifadesi alındı. Sanık ifadesinde cinsel istismarda bulunmadığını iddia ederek, “Sadece omzuna dokundum. Omuzu da açıktı zaten. Açık elbise giyindiği için iyi niyetle bu şekilde giyinmemesi konusunda uyardım. Tepki gösterince elimi omzundan çektim” diyerek ifadesini verdi.

Daha sonra pedagog eşliğinde çocuğun ifadesi alındı. Çocuk ifadesinde fırından yiyecek bir şeyler aldığı esnada sanığın kolundan tutarak cinsel istismarda bulunduğunu ve sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın davaya katılması için davet edileceğini söyledi. Duruşma 6 Nisan tarihine ertelendi.

İlgili haberler
Sakarya’da çocuk istismarına karşı yürüyüş

Sakarya’da, Sakarya Barosu'nun çağrısıyla çocuk istismarına karşı yürüyüş gerçekleştirildi.

Adana’da çocuk istismarı faili baba hâlâ çocuk has...

İki çocuğuna istismarda bulunduğu raporlarla ortaya çıkan baba hakkında açılan davada yine tutuklama...

Batıkent çocuk istismarını tartışıyor

Batıkent’te çocuk istismarı ve mücadele yolları tartışmasında kadınlar yasanın tekrar gündeme gelmem...