Balıkesir’de kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor
Balıkesir Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliklerine ilişkin basın açıklaması yaparak bilgi verdi.

Balıkesir Kadın Platformu, yaptığı basın açıklaması ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliklerine ilişkin bilgi verdi.
Balıkesir Kadın Platformu Dönem Sözcüsü İnci Aydoğan Aydı, “Bilindiği gibi 1857’de New Yorklu tekstil işçilerinin insanlık dışı çalışma koşullarına karşı başlattıkları grev sırasında çıkan yangın pek çok kadın tekstil işçisinin yanarak yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Bu elim olay, 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kabul edilmesine ve her 8 Martta tüm dünya kadınlarının dayanışma ve hak arama mücadelelerini gündeme taşımak için birleştikleri gün olmuştur” dedi. Aydı etkinlik programına ilişkin şu bilgileri verdi:
“3 Mart’ta saat 16.00’da açılışını gerçekleştireceğimiz ve 4-5 Mart günleri de Eski hal binasının bulunduğu yerde sergilenecek olan kadın ressamlarımızın resim sergisi olacak.
6 Mart’ta Eskikuyumcular Mahallesinde Kadın Emeği Pazarı olacak. 8 Mart’ta saat 14.00’de de Toplu Taşıma Merkezinde toplanacağız ve Ali Hikmetpaşa Meydanı’nda basın açıklaması yapacağız.”
Aydı, Balıkesir Kadın Platformu olarak tüm kadınları etkinliklere çağırdıklarını söyledi.

İlgili haberler
Antalyalı kadınlar: Tek çözüm örgütlülük ve dayanı...

Antalya’da işin yorgunluğuna rağmen ev buluşması yapan kadınların en büyük sorunu çalışma yaşamında...

Antalya: İtirazlarımızı ve ihtiyaçlarımızı konuştu...

Antalya’da kadınlar olarak günlerimizi; itirazlarımızı, ihtiyaçlarımızı ve taleplerimizi konuştuğumu...

Antalyalı kadınlar 8 Mart’ta sokakta!

Antalya’da kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Aydın Kanza parkında buluşacak.