İzmir Kadın Platformu: Silah tüccarlarına değil kadınlara bütçe istiyoruz
Artan ekonomik ve politik baskılara ilişin açıklama yapan İzmir Kadın Platformu, kadın haklarının tırpanlanmasına ve artan şiddete karşı örgütlenme çağrısı yaptı.

İzmir Kadın Platformu, artan ekonomik ve politik baskılar sebebiyle Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İzmir Kadın Platformu adına basın metnini Aysel Önem okudu.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra yenilgiye uğrayan saray rejiminin baskıcı, yasakçı, gerici, cinsiyetçi ve anti-demokratik uygulamalarını arttırarak devam ettiğini dile getiren Önem, "Yumuşama ve normalleşme adı altındaki politikaların altından halk iradesinin gasbedilmesi, hukuksuzluk, polis şiddeti, işçi ve emekçilerin en çok da kadınların haklarının tırpanlanması, daha çok erkek devlet şiddeti ve daha çok sömürü çıkıyor" dedi.

'16 ARKADAŞIMIZDAN 9'U TUTUKLANDI'

Önem, "İzmir'de Van halkının gasbedilen iradesine sahip çıkan aralarında yol arkadaşımız olan kadınlarında olduğu 16 kişi çıplak arama da dahil işkenceyle gözaltına alındı, 9’u tutuklandı” diye ekledi.

'EKMEK, ADALET, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK İÇİN'

"İşçi ve emekçilere, halk hareketlerine gözdağı olarak verilen cezalar iktidarın sonunu değiştirmeyecek" diyen Önem, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasının sadece Hakkâri halkının değil, tüm Türkiye halklarının iradesine yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı.

Kayyumların kadınlar ve kadın hakları için ne demek olduğunu bildiklerini ifade eden Önem, "Bunu geçtiğimiz dönem kayyum atanan yüzlerce belediyeden, kapatılan onlarca kadın derneğinden biliyoruz" dedi. Sınır ötesi operasyonlara ve savaşlara değinen Önem "Biz kadınlar barış demekten, halkların kardeşliği demekten asla vazgeçmeyeceğiz. Savaş değil barış, baskı- gözaltı-tutuklama değil eşitlik ve özgürlük, tasarruf değil insanca yaşam, silah tüccarlarına değil kadınlara bütçe istiyoruz" dedi.

'ŞİDDET DEĞİL BOŞANMA SORUN OLARAK GÖRÜLÜYOR'

Orta vadeli plan ve 9. Yargı Paketine de değinen Önem, "Emeğimizi ucuzlatacak, çalışma yaşamını daha da esnekleştirecek, kadın işsizliğini artıracak her alanda eşitsizliği ve şiddeti büyütecek orta vadeli planı, 12. Kalkınma planını ve peşi sıra gelen kamuda tasarruf paketini ve kazanımlarımızı hedefe koyan 9. Yargı paketini de reddediyoruz" dedi.

Önem son olarak, "Sömürü ve baskı politikalarına karşı işçilerin, emekçilerin, ezilen halk kesimlerinin kazanımlar elde etmesi, kadınların eşitlik ve özgürlük hakları için dayanışma ve örgütlülüğü güçlendirelim" diye konuştu. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Savaşa değil barışa kazanılmış bir “cephe”, ama na...

Afrin Operasyonu ile ülke içini de kendi açısından her anlamda “kazanılmış bir cephe” haline getirme...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra...

“Kürt halkı 8 yıl yaşatılan bu kayyum eziyetinin çok farkında. Halk yerel yönetimler çalışmasında, k...

Kayyum dediğin bir varmış bir yokmuş

Bu mazbata evinde tencere tavasıyla, ışık açıp kapatmasıyla, kornasıyla, merkez ve ara sokakları yoğ...