İsmail Kahraman’ın istifa etmesi için imza kampanyası başlatıldı
Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın kadınlara sahne yasağı talimatına tepkiler sürüyor. Oyuncu Tilbe Saran’da yasağa tepki göstererek Kahraman’ın istifa etmesi için bir imza kampanyası başlattı.

Oyuncu Tilbe Saran, TBMM’de sahnelenen “Çanakkale Şehitleri Anma Günü”nde Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın kadın sanatçıların sahneye çıkmaması talimatı vermesi üzerine sahneye çıkmalarının engellenmesine tepki olarak change.org’dan ‘Meclis Başkanı İsmail Kahraman İstifa #İsmailKahramanİSTİFA’ adlı imza kampanyası başlattı.

SAHNEDEKİ CESARETİMİZ AFİFE JALE’DEN GELİYOR
Ortaya çıktığından beri kamuoyunda tepkiyle karşılanan olaya ilişkin başlattığı imza kampanyasında “Kadınlar olarak hayatın her alanında vardık, varız, var olacağız” diyen Saran, şöyle devam etti; “Hiçbir erkek aklı; ister muhafazakar, ister sözde demokrat, bu varlığı yok edemeyecek. Sahnelerdeki cesaretimiz Afife Jale’den, Meclis’teki varlığımız 100 yıllık kadın mücadelesinden geliyor. Şu bilinmelidir ki, hiçbir erke, erkeğe bırakılacak hayatlarımız yok. Sahnede, iş yerinde, sokakta, her yerde kadınlar bu hayatın başrolünde! Kadın dayanışması ile, haklarımızın geri alınmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Türkiye halkının iradesini temsil etmesi gereken mecliste uygulanan sahne yasağını ‘gericiliğin ve eşitsizliğin en cüretkar ve resmi ağızdan saldırısı’ olarak değerlendiren Saran yasağı koyan Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın görevinden istifa etmesini talep etti. Hedefin 5000 olduğu imza kampanyasında şimdiye dek yaklaşık 3 bin imza atıldı.
Siz de imzalamak istiyorsanız TIKLAYIN



İlgili haberler
Meclis kadınlara yasak: Canan Güllü Meclise alınma...

Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren tasarıyla ilgili parti temsilcileriyle görüşmeler yapmak i...

GÜNÜN CİNSİYETÇİLİĞİ: Ortaokulda harem-selamlık sı...

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde vekaleten müdürlüğünü yaptığı Metin Seçkin Ortaokulunda harem-selaml...

Meclis sahnesi kadına resmen yasak!

Meclis’te yapılacak tiyatro gösterisinden kadınların sahneye çıkması engellendi. Oyuncular Sendikası...